fbpx
Для NASAMS завершили випробування нової ракети AMRAAM-ER

Для NASAMS завершили випробування нової ракети AMRAAM-ER

AMRAAM-ER ЗРК ЗРК NASAMS ППО та ПРО Ракетобудування Світ

Raytheon успішно провела льотні випробування нової ракети AMRAAM-Extended Range (ER), випущеної з пускової установки NASAMS.

Випробування продемонстрували поліпшені можливості ракети AMRAAM-ER.

Нова версія AMRAAM-ER має новаторські функції, зокрема, секцію наведення AIM-120 C-8.

Також містить надійніший 10-дюймовий ракетний двигун від Nammo і 10-дюймову систему виконавчих механізмів управління, відому як Propulsion Stack, розроблену Kongsberg Defense & Aerospace.

«Фаза комплексних випробувань включала пробні стрільби, під час яких ракета прямувала за запрограмованою траєкторією польоту для перевірки її безпечного виходу з пускової установки NASAMS та загальних характеристик», – розповіли у компанії.

Комплекс NASAMS застосовує ракету AMRAAM-ER. Лютий 2024. Фото: Raytheon

Президент підрозділу систем повітряної та космічної оборони компанії Raytheon, наголосив на важливості інтеграції нової технології в AMRAAM-ER, забезпечуючи її розширені можливості.

Він відзначив гнучкість оновлень програмного забезпечення, які постійно вдосконалюватимуть ракети AMRAAM для ефективної протидії повітряним загрозам.

АMRAAM-ER спеціально розроблена для інтеграції з пусковою установкою NASAMS. Вона забезпечує поліпшений протиповітряний захист шляхом перехоплення цілей на збільшених дальностях та висотах порівняно зі стандартною версією АMRAAM.

NASAMS зенітно-ракетний комплекс середньої дальності призначений для ураження повітряних цілей на малих та середніх висотах за будь-яких погодних умов.

Запуск ракети AMRAAM-ER із ЗРК NASAMS. Фото: Raytheon

Цей адаптивний комплекс розроблений і виробляється спільно компаніями Raytheon і Kongsberg Defense & Aerospace.

Комплекс активно застосовує українська протиповітряна оборона для збиття російських повітряних цілей.

Нагадаємо, у лютому стало відомо, що уряд Норвегії пропонує парламенту країни погодити замовлення додаткових систем ППО NASAMS для України.

AMRAAM-ER ЗРК ЗРК NASAMS ППО та ПРО Ракетобудування Світ