fbpx
Для перехоплення Ан-2 контрабандистів підіймали МіГ-29

Для перехоплення Ан-2 контрабандистів підіймали МіГ-29

Авіація Ан-2 Винищувач МиГ-29 ПС ЗСУ Україна

Для перехоплення літака Ан-2 контрабандистів підіймали винищувач МіГ-29.

Про це інформує Мілітарний.

Сьогодні, 7 серпня о 7.30 ранку на кордоні України з Румунією літак МіГ-29 Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна здійснив перехоплення цивільного літака типу Ан-2, повідомляє пресслужба Командування Повітряних сил.

Військовий літак здійснив супроводження порушника до аеродрому в Коломиї з примусовою його посадкою.

До місця події одразу прибули правоохоронні органи для встановлення осіб та з’ясування обставин, – йдеться у повідомленні.

За даними військових, винищувач МіГ-29 перехопив літак-порушник в районі міста Косів, та супроводжував його до аеродрому в місті Коломия.

Ймовірно, на борту літака Ан-2 могли перебувати контрабандисти, які літали до Румунії та повернулися назад. За попередніми даними, повітряне судно було порожнім.

Нагадуємо, що подібна сутуація з літаком Ан-2, але щоправда без застосування винищувальної авіації, відбулася вніч на 17 червня. Тоді прикордонники Чернівецького загону зафіксували факт незаконного перетину державного кордону літаком з України через Молдову при поверненні з Румунії.

В свою чергу, оперативні співробітники Держприкордонслужби встановили місце ймовірного приземлення порушників, ним виявився аеродром неподалік від міста Бердичів, на Житомирщині.

На борту літака було троє осіб, громадян України, яких було затримано. Окрім того, під час огляду місця події виявлено радіостанції, ліхтарі та інше приладдя для організації незаконного злету та посадки. Попередньо встановлено, що затримані займалися тютюновою контрабандою.

Винищувач МіГ-29 є основним бойовим літаком Повітряних сил України ЗСУ.

Винищувач МіГ-29 114 БрТА. Січень 2021. ПС ЗСУ

МіГ-29 дає змогу використовувати його для виконання завдань протиповітряної оборони і для нанесення ударів по наземних цілях некерованим озброєнням.

Авіація Ан-2 Винищувач МиГ-29 ПС ЗСУ Україна