fbpx
Для Повітряних Сил відремонтують Ан-26 та Ан-30

Для Повітряних Сил відремонтують Ан-26 та Ан-30

410 Завод ЦА Авіаремонт Авіація Ан-24/26/30/32 ПС ЗСУ Україна

Для Повітряних Сил ЗСУ відремонтують літаки Ан-26 та Ан-30.

Про це інформує Мілітарний.

Державне авіаремонтне підприємство «Завод 410 ЦА цивільної авіації» чекає протягом 1-1,5 місяця надходження літаків Ан-30 та Ан-26 Повітряних сил України для проведення ремонту та відновлення, повідомив Генеральний директор підприємства Олександр Пащенко у інтерв’ю інформаційному агенству «ОПК».

Окрім того, Державне підприємство проводить ремонт та модернізацію двох військово-транспортних літаків Ан-26 для 10-ї авіаційної бригади Морської авіації ВМС ЗС України.

Інформація щодо об’єму модернізації які пройдуть обидва борти, як і термін завершення робіт не розголошується.

Ан-26 з авіабомбами типу ФАБ

Зараз наявні Ан-26 зі складу ВМС ЗС України використовуються в якості транспортних, десантної підготовки морських піхотинців, висвітлення надводної обстановки, тощо.

Ан-26 (з кодифікації НАТО: Curl — «В’юнкий») — турбогвинтовий військово-транспортний літак. Ан-26 відрізняється високою стійкістю, легкістю керування, простотою техніки пілотування і хорошим оглядом з кабіни екіпажу, що робить його доступним льотчикам середньої кваліфікації.

Високі злітно-посадкові якості і прохідність шасі, забезпечують літаку невибагливість до злітно-посадкових майданчиків і дозволяють цілий рік експлуатувати його на ґрунтових, трав’яних, галькових, піщаних, засніжених і розмоклих аеродромах відносно малих розмірів.

Український Ан-30Б під час спостережного польоту над територією Італії в рамках ДВН (2019), ФОТО: Міноборони України

Ан-30 (з кодифікації НАТО: Clank – «Лязг») – літак повітряного спостереження та аерофотозйомки. Розроблений в ОКБ ім. О. К. Антонова спільно з ОКБ ім. Берієва. Ан-30 є модифікацією літаків Ан-24 і Ан-26 і призначений для аерофотознімальних і аерогеофізіческіх робіт.

Процес ремонту літака Ан-26 на ДП «Завод 410 ЦА»

Державне підприємство «Завод 410 Цивільної Авіації», що входить до складу ДК «Укроборонпром», спеціалізується на діагностиці, ремонті, технічному обслуговуванні, переобладнанні та модернізації авіаційної техніки марки «Ан» в інтересах іноземних та внутрішніх замовників.

Нагадуємо, що у Львові модернізували черговий винищувач МіГ-29 до версії МіГ-29МУ1 для Повітряних Сил ЗСУ.

Відремонтований та модернізований винищувач МіГ-29 з бортовим номером 19

Літак успішно здійснив випробувальні польоти та відбув до місця дислокації бригади тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України.

410 Завод ЦА Авіаремонт Авіація Ан-24/26/30/32 ПС ЗСУ Україна