fbpx
Для стримування Китаю та КНДР США потрібно додатково 27 млрд доларів

Для стримування Китаю та КНДР США потрібно додатково 27 млрд доларів

Азія Індонезія Китай (КНР) Північна Корея (КНДР) Світ США Тихий океан

Військове керівництво США визначило нові фінансові вимоги для стримування Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні та попередження загроз збоку Північної Кореї.

Про це повідомляє видання Defense News  з посиланням на звіт американського командування Індо-Тихоокеанського регіону, представлений Конгресу 1 березня 2021 року.

Згідно звіту, з 2022 по 2027 роки необхідно збільшити витрати приблизно на 27 мільярдів доларів, з яких 4,6 мільярди уже в наступному році.

Звіт підготований командувачем Філіпом Девідсоном вимагає нових ракет та засобів ППО, радіолокаційних систем, пунктів базування, а також полігонів по усьому регіону включно з фінансування спільних з союзниками маневрів.

 

Зокрема мова іде про створення ефективної протиповітряної оборони на Ґуамі вартістю в 1,6 млрд доларів, що обслуговуватиметься високочастотною радіолокаційною системою в Палау та космічними засобами. Також 3,3 млрд доларів пропонується витратити на наземні засоби враження з дальністю до 500 кілометрів об’єднаних в одну інтегровану до загальної мережі систему.

Девідсон заявив, що пріоритетним завданням є створення на Ґуамі системи протиракетної оборони Aegis Ashore  до 2026 року, що має стати захистом від можливих пусків ракет з території Північної Кореї.

“Вимоги, викладені в цьому звіті, спеціально розроблені для того, щоб переконати потенційних супротивників у тому, що будь-які військові дії будуть занадто дорогими…”, – йдеться повідомленні отриманому Defense News.

Азія Індонезія Китай (КНР) Північна Корея (КНДР) Світ США Тихий океан