fbpx
Для створення українського ЗРК потрібно 40-50 млн доларів

Для створення українського ЗРК потрібно 40-50 млн доларів

ЗРК КБ «ЛУЧ» ОПК ППО та ПРО Технології Україна

Для створення українського ЗРК (зенітного ракетного комплексу) потрібно 30-50 млн доларів.

Про це в програмі Security Talks розказав Генеральний конструктор «ДККБ «ЛУЧ» Олег Коростильов.

Ці кошти необхідні на проведення дослідних конструкторських робіт, за результатами яких виготовляються дослідні зразки та проходять випробування.

В основі комплексу допрацьована під знищення повітряних цілей керована ракета високоточної системи залпового вогню «Вільха», що може вражати цілі на відстані у понад 100 км.

Зенітна керована ракета (ЗКР) отримає активну або пасивну головку самонаведення (ГСН), як то вже було реалізовано «ДККБ «ЛУЧ» під час модернізації ЗРК С-125 «Печора» для Анголи, та матиме нову систему запуску замість напрямних РСЗВ «Смерч».

Боєприпас до ракетного комплексу Вільха

Також в Україні вже створено і низку інших складових комплексу, як то радіолокаційна станція (РЛС) 80К6КС1.

Основне призначення 80К6КС1 – виявлення в зоні огляду, супровід і вимір трьох координат повітряних об’єктів та їх швидкості у складі зенітно-ракетного комплексу.

Олег Петрович назвав термін необхідний для створення комплексу у 2-2,5 роки, тобто аналогічний для комплексу крилатих ракет РК-360МЦ «Нептун», після чого має відбутися замовлення та поставки комплексу на озброєння.

Комплекс відноситиметься до ЗРК дальнього радіусу дії з дальністю до 100 км, тобто аналог наявному на озброєнні в Повітряних Силах ЗСУ ЗРК С-300.

Повне відео:

ЗРК КБ «ЛУЧ» ОПК ППО та ПРО Технології Україна