fbpx
Для участі в Sea Breeze – 2021 вже прибули грузинські катери Island

Для участі в Sea Breeze – 2021 вже прибули грузинські катери Island

Sea Breeze Берегова охорона Грузії Грузія Катери «Island» Одеса Патрульні катери Україна Флот Чорне море

Для участі в навчаннях Sea Breeze – 2021 вже прибули грузинські катери Island.

Про це інформує Мілітарний.

Фото перших учасників навчання Sea Breeze-2021, які сьогодні прибули до Одеси, оприлюднив на своїй Facebook-сторінці споттер Володимир Трофімов.

Це з’єднання катерів класу Island Берегової охорони прикордонної поліції Грузі в складі Р-23 Ochamchire та Р-25 Dioskuria.

Sea Breeze — це багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997-го року відповідно до «Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин» між Міноборони США і Міноборони України від 1993-го року.

До цьогорічних міжнародних військових навчань долучаться 32 країни з 6 частин світу.

Кораблі-учасники міжнародних навчань Sea Breeze 2020

Під час навчання основна увага буде зосереджена на відпрацюванні взаємної сумісності та спільному виконанні завдань з країнами-партнерами відповідно до стандартів НАТО.

У 2018 році в Грузії у порту міста Поті відбулась урочиста церемонія введення до складу Берегової охорони Грузії цих двох патрульних суднен, колишніх катерів Берегової охорони США – Jefferson Island (WPB-1340) та Staten Island (WPB-1345).

Навчання «Sea Breeze 2020». Фото: Міноборони

Перед цим грузинські екіпажі пройшли 10-тижневу підготовку у Сполучених Штатах на базі Берегової охорони США у Балтіморі.

Патрульні катери пройшли модернізацію в США, зокрема були замінена радіолокаційна станція та озброєння.

З озброєння на грузинських катерах – три великокаліберних кулемети M2 Browning калібром 12,7-мм. Від штатного американського воно різниця відсутністю 25-мм бойового модулю Mk.38.

Окрім того, на борту катерів Island встановлені опріснювачі морської води. Моряки кажуть, що такий апарат за годину робить 500 літрів прісної води, яку спокійно можна використовувати як для пиття та приготування їжі, так і для технічних потреб.

Sea Breeze Берегова охорона Грузії Грузія Катери «Island» Одеса Патрульні катери Україна Флот Чорне море