fbpx
Для ВМС Австралії будують третій корабель класу Cape

Для ВМС Австралії будують третій корабель класу Cape

Austal Австралія Королівські ВМС Австралії Океанія Патрульні катери Суднобудування Флот

Austal Australia починає будівництво третього патрульного корабля класу «Cape» для ВМС Австралії.

Про це повідомляє пресцентр компанії Austal.

Як повідомлено, відбулося різання першого металу для будівництва третього з шести замовлених для ВМС Австралії вдосконалених патрульних кораблів класу «Cape».

Різка металу знаменує початок будівництва «Hull 813», частини контракту на шість судів на суму 324 мільйони австралійських доларів, оголошеного 1 травня 2020 року.

За інформацією головного виконавчого директора Austal Девіда Сінглтона, зараз на підприємстві на різних стадіях будівництва перебувають п’ять патрульних катерів класу «Cape» для національних і закордонних замовників.

Патрульний катер класу «Cape». Фото з відкритих джерел

В липні 2020 року відбулася церемонії закладання кіля головного вдосконаленого патрульного корабля класу «Cape» для ВМС Австралії.

Поставка першого з шести кораблів (заводський номер Hull 811) запланована на вересень 2021 року. Решта кораблі будуть передані замовнику до середини 2023 року.

Кораблі класу «Cape» можуть застосовуватися для патрулювання виключної економічної зони, протидії контрабанді, незаконній міграції, захисту рибальських промислів, охорони правопорядку, збору інформації й розвідки, контролю екологічної обстановки, захисту природних морських заповідників.

Вдосконалений корабель буде відрізнятися від базової версії декількома модифікаціями, які будуть виконані на основі досвіду експлуатації раніше поставлених судів.

Зокрема, місткість корабля збільшена на 10 осіб – до 32 осіб, поліпшені умови розміщення екіпажу.

Макет патрульного корабля класу «Cape». Фото з відкритих джерел

Крім кораблів для ВМС Австралії, триває будівництво двох катерів для Республіки Тринідад і Тобаго, поставка яких запланована на першу половину 2021 року.

Нагадаємо, патрульні кораблі для цих країн будуються в рамках проєкту заміни патрульних катерів PPBR (Pacific Patrol Boats Replacement) острівних держав Тихоокеанського регіону.

Austal Австралія Королівські ВМС Австралії Океанія Патрульні катери Суднобудування Флот