fbpx
Для ВМС Литви відновлять тральщик, який придбаний у Великої Британії

Для ВМС Литви відновлять тральщик, який придбаний у Великої Британії

Балтія Велика Британія ВМС Литви Європа Закупівлі Литва Світ Судноремонт Тральщик Флот

Укладено договір на відновлення тральщика-шукача мін, придбаного Литвою у Великої Британії.

Про це пише литовський публічний мовник LRT.

Закуплений Міністерством національної оборони Литви мінно-пошуковий корабель колишній британський HMS Quorn класу Hunt буде відновлений і повністю підготовлений до служби у ВМС Литви.

Відновлювальні роботи відбуватимуться згідно з контрактом, підписаним Агентством з продажу оборонного обладнання Міністерства оборони Великої Британії (UK DESA) з підрядником.

12 липня переможцем тендеру UK DESA була оголошена британська суднобудівна компанія Harland & Wolff Group, з якою UK DESA уклала контракт вартістю 55 мільйонів фунтів стерлінгів (65 мільйонів доларів США).

Роботу з відновлення корабля, які триватимуть протягом 18-24 місяців, виконуватимуть на верфі Appledore на південному заході Англії.

«Це особливо важливий контракт. Після його реалізації буде відновлено мінно-пошукову та пошуково-рятувальну спроможність, що суттєво посилить Військово-Морські Сили у виконанні завдань як мирного, так і воєнного часу», – зазначив заступник Міністра національної оборони Литви Вілюс Семешка.

Міністерство національної оборони придбало списаний тральщик HMS Quorn у Міністерства оборони Великої Британії. Корабель було виведено з експлуатації у грудні 2017 року. Тральщик було спущено на воду 23 січня 1988 року як останній корабель свого класу.

У цьому ж контракті було передбачено, що тендер на відновлення корабля проведе Агентством з продажу оборонного обладнання Великої Британії.

Передбачає встановлення нових двигунів, гідролокатора, озброєння та оновлення інших систем. Тральщик, за попередніми планами, буде використовувати гідроакустичну систему Thales Sonar 2193 і систему управління протимінними засобами Thales M-CUBE. Планується, що корабель буде переданий ВМС Литви в 2024 році.

Литовські Військово-морські сили в 2008 році вже придбали у Великої Британії два протимінних корабля класу Hunt: M53 Skalvis (екс-HMS Cottesmore) та M54 Kuršis (екс-HMS Dulverton).

Протимінні кораблі класу Hunt – це 750-тонні судна, що спеціалізується на активному пошуку мін, будувались Vosper Thornycroft та Yarrow Shipbuilders Limited для Королівського ВМФ Великої Британії з 1979 року.

Балтія Велика Британія ВМС Литви Європа Закупівлі Литва Світ Судноремонт Тральщик Флот