fbpx
Для ЗСУ модернізують станцію радіотехнічної розвідки «Кольчуга»

Для ЗСУ модернізують станцію радіотехнічної розвідки «Кольчуга»

«Кольчуга» ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Модернізація ОПК РЕБ РЕР Розвідка Україна

Для Збройних Сил України оновлять мобільну автоматизовану станцію радіотехнічної розвідки «Кольчуга».

Про це інформує Мілітарний.

Науково-виробничий комплекс СКБ «Таргет» отримав замовлення від Міністерства оборони України на проведення ремонту та модернізації комплексу пасивної радіоелектронної розвідки «Кольчуга» ЗСУ, повідомило видання «Оборонно-промисловий кур’єр».

Про замовлення на модернізацію «Кольчуги» в інтерв’ю повідомив заступник директора НВК СКБ «Таргет» Віталій Яковлев.

За його словами, йдеться про те, щоб суттєво підвищити характеристики станції радіоелектронної пасивної розвідки.

Станція РЕР «Кольчуга»

Заступник директора СКБ «Таргет» зазначив, що в майбутньому не виключено ще додаткові контракти від Міноборони, але для цього підприємству потрібно розширити виробництво, зокрема знайти додаткові приміщення для такої роботи.

«Кольчуга» — українська автоматизована станція радіотехнічної розвідки, яка працю за принципом пасивного радару. Через відсутність активних випромінювань, «Кольчуга» не може бути виявлена засобами радіоелектронної розвідки противника.

Мобільна станція «Кольчуга» базується на двох шасі підвищеної прохідності КрАЗ-260. Комплекс радіотехнічної розвідки у складі 3-х станцій дозволяє визначати координати цілей (наземних та надводних) і маршрути їх пересування на дальності до 600 км в глибину (для повітряних цілей на висоті 10 тис м. – 800 км) і до 150 км по фронту.

Вперше широкому загалу «Кольчуга-М» була представлена в 2000 році на виставці «Sofex-2000» в Йорданії.

Комплекс радіотехнічної розвідки «Кольчуга-КЕ». Фото: Укроборонпром

Варто нагадати, що у травні 2020-го року Державне підприємство «Укроборонсервіс», що входить до складу «Укроборонпрому», презентувало комплекс радіотехнічної розвідки «Кольчуга-КЕ», відновлений після тривалого простою.

Це засвідчило, що оборонно-промисловий комплекс на підконтрольній території здатен обслуговувати та модернізовувати комплекси, що виготовлялись донецьким підприємством «Топаз».

Тоді ДК «Укроборонпром» заявляла, що готова відновити виробництво сучасних РТР типу «Кольчуга» на потужностях своїх підприємств. Проте, як відомо, виробництво так і не було налагоджено.

«Кольчуга» ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Модернізація ОПК РЕБ РЕР Розвідка Україна