fbpx
Для ЗСУ розробили новий бронежилет

Для ЗСУ розробили новий бронежилет

ГУРСМЗ ЗСУ Речове забезпечення (Уніформа) Україна

Для військовослужбовців ЗСУ розробили новий бронежилет. У вимогах до бронежилета було визначено, щоб він відповідав 4-му та 6-му класам захисту.

Про це кореспондентам АрміяInform повідомив начальник управління розробки речового майна ГУ РСМЗ ЗС України підполковник Віталій Рябов.

У технічній специфікації застосовані вимоги державних та військових стандартів. Крім цього, тут використовують для перевірки оцінки відповідності якості бронежилета стандарт армії США (NIJ Standard-0101.06. – Ред.).

У своїй технічній специфікації передбачено всі можливі випробування і жорсткі умови для постачальників.

Військові (дослідні) випробування бронежилетів проведено в Центрі спеціального призначення Військової служби правопорядку в ЗСУ.

Після випробувань дослідні предмети передані до Науково-випробувального відділу Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, який перевірив їх балістичну стійкість.

За результатами випробувань дослідних предметів та вимог державних і військових стандартів, а також стандартів держав-членів НАТО, у Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України розроблено технічну специфікацію Міністерства оборони України «Бронежилет модульний» ТС А01XJ.29423-287:2020 (01).

За цією документацією у 2021 році будуть проведені закупівлі бронежилетів для потреб ЗС України. Раніше Збройні Сили та військові формування закупівлю бронежилетів здійснювали за комерційними технічними умовами – нині ж вимоги встановило Міноборони.

Новий бронежилет ЗСУ

Довідково:


Новий бронежилет можна закуповувати як з металевими, так і керамічними жорсткими бронеелементами. Загальна вага базової комплектації бронежилета з металевими жорсткими бронеелементами типорозміру M (50–54) становитиме 13,5 кг, повна комплектація – 17,5 кг. Бронежилет модульний виготовляють двох рівнів протикульної стійкості в місці розташування жорстких бронеелементів, у комплекті з базовим чохлом БМ із м’якими балістичними пакетами (диференційний рівень захисту):

  • базовий рівень захисту − відповідає 4-му класу захисту за ДСТУ 8782;
  • посилений рівень захисту − відповідає 6-му класу захисту за ДСТУ 8782.

М’які балістичні пакети грудей, спини, бокових частин та паху відповідають 1-му класу захисту за ДСТУ 8782. Також м’які балістичні пакети усіх захисних елементів забезпечують протиосколкову стійкість за показником V50 згідно з ВСТ 01.301.003 (STANAG 2920) зі швидкістю не менше 600 м/с. Новий бронежилет забезпечуватиме збереження балістичної стійкості після впливу таких зовнішніх чинників:

  • за нормальних кліматичних умов;
  • високої температури 70 °С;
  • низької температури мінус 40 °С;
  • після занурення у воду.

Чохли в бронежилеті виготовляються з вогнетривких матеріалів. Перші закупівлі мають розпочатися вже цього року.

ГУРСМЗ ЗСУ Речове забезпечення (Уніформа) Україна