fbpx
До Чорного моря повернулись кораблі протимінної групи НАТО

До Чорного моря повернулись кораблі протимінної групи НАТО

SNMCMG2 Європа НАТО Світ Сусіди Флот Чорне море

До Чорного моря повернулись кораблі Другої постійної морської протимінної групи НАТО (SNMCMG2).

Про це інформує Мілітарний.

Серед кораблів, що зайшли у Чорне море – патрульний корабель ESPS Rayo (P42) ВМС Іспанії та протимінний тральщик TCG Akçakoca ВМС Туреччини.

Попередній раз група заходила у Чорне море 25 лютого 2021 року. Одна з тодішніх цілей – похідні тренування з Військово-морськими силами ЗС України.

Патрульний корабель ESPS Rayo ВМС Іспанії

Тоді до складу входили – корабель забезпечення S. MEHMET PASA ВМС Туреччини, а також протимінні кораблі AYVALIK ВМС Туреччини, TAJO ВМС Іспанії та LUPU DINESCU ВМС Румунії.

У березні катерна група ВМС ЗС України провела тренування типу PASSEX разом з кораблями Другої постійної морської протимінної групи НАТО.

Кораблі Постійної морської протимінної групи НАТО № 2

Усі елементи навчання сплановано та відпрацьовано відповідно до стандартів та процедур Альянсу.

Це стали другі цьогорічні тренування типу PASSEX за участю українських ВМС із кораблями Альянсу, які відбуваються задля підтримання безпеки в Чорноморському регіоні та вдосконалення навченості й взаємосумісності під час виконання спільних морських операцій (завдань) у складі багатонаціональних тактичних груп.

Кораблі Постійної морської протимінної групи НАТО № 2 та український малий броньований артилерійський катер

Друга постійна протимінна група НАТО – одна з морських груп швидкого реагування НАТО, яка складається з командного судна і не більше 7-8 мінних тральщиків.


До Одеси прибули кораблі 2-ї постійної протимінної групи НАТО


Завдання другої Постійної протимінної групи НАТО (як однієї з морських груп швидкого реагування Альянсу) ― пошук, виявлення й знищення морських мін, а також супровід кораблів і суден через мінні загородження.

Група безпосередньо підпорядкована Об’єднаному командуванню ОЗС НАТО (Неаполь).

SNMCMG2 Європа НАТО Світ Сусіди Флот Чорне море