fbpx
До Чорного моря увійшли три десантні кораблі Росії

До Чорного моря увійшли три десантні кораблі Росії

ВМФ Росії Десантні катери та кораблі ЗС Росії Світ Сусіди Флот Чорне море

Три великі десантні кораблі Військово-морського флоту Росії увійшли до Чорного моря.

Про це повідомляє Мілітарний.

До Чорного моря увійшли десантні кораблі “Королев”, “Минск” та “Калининград”.

Також, десантні кораблі “Петр Моргунов”, “Георгий Победоносец” та “Оленегорский горняк” пройдуть чорноморськими протоками протягом доби.

Міністерство оборони Росії заявляє, що кораблі будуть брати участь виключно у навчаннях.

Раніше загін зайшов до пункту матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії на узбережжі Середземного моря, де поповнив запаси паливно-мастильних матеріалів, питної води та продовольства.

Серія військово-морських навчань під керівництвом адмірала ВМФ РФ Миколи Євменова проходить у січні та лютому.

Їх основною спрямованістю названо відпрацювання дій щодо захисту російських національних інтересів у Світовому океані, а також щодо протидії військовим загрозам з морських та океанських напрямків.

Великий десантний корабель ВМФ РФ "Королев" (№130). Фото: ЗМІ РФ

Загалом, за даними Міноброни РФ, планується залучити понад 140 бойових кораблів та суден забезпечення, понад 60 літальних апаратів, тисячу одиниць військової техніки та близько десяти тисяч військовослужбовців.

Російські навчання проходять як у Чорному морі, так і в оперативно важливих районах Світового океану: у Середземному, Північному, Охотському морях, у північно-східній частині Атлантичного та Тихому океані.

Великий десантний корабель ВМФ РФ "Калининград" (№102). Фото: ЗМІ РФ

Також ВМФ Росії перекидає з Балтійського моря на південь свої патрульні катери «Раптор». Катери, як мінімум у кількості чотирьох одиниць, перекидаються дорогою загального користування – трасою М-4 «Дон».

Нещодавно в окупований Росією Севастополь прибув тральщик «Георгий Курбатов» проєкту 12700, що став третім за рахунком у Чорноморському флоті ВМФ Росії.

ВМФ Росії Десантні катери та кораблі ЗС Росії Світ Сусіди Флот Чорне море