fbpx
До Чорного моря увійшов британський патрульний корабель Trent

До Чорного моря увійшов британський патрульний корабель Trent

Велика Британія Королівський ВМФ Великої Британії Патрульний корабель Світ Флот Чорне море

До Чорного моря увійшов британський патрульний корабель Trent (Р224).

Про це повідомляє Мілітарний.

Відповідні фото британського патрульного корабля, який здійснив прохід через протоку Босфор, були оприлюднені турецьким споттером Cavit Ege Tulça.

У серпні минулого року, патрульний корабель OPV Trent (Р224), було введено до складу ВМФ Великої Британії. Він став третім кораблем класу River Batch 2.

У 2014 році Міноборони Великої Британії уклало з компанією BAE Systems контракт вартістю 348 млн фунтів стерлінгів на поставку трьох кораблів класу River Batch 2, Forth, Medway і Trent.Угода включала опціон на будівництво ще двох кораблів, Tamar та Spey, який був реалізований 8 грудня 2016 року.

Вартість цього контракту склала 287 млн фунтів стерлінгів. Контракт також включає обслуговування всіх п’яти кораблів серії. Загальна вартість програми River Batch 2 складає 648 млн фунтів стерлінгів.

Головний корабель серії, P222 Forth, увійшов до бойового складу британського флоту у квітні 2018 року. Другий корабель, P223 Medway, був включений до бойового складу ВМФ у вересні 2019 року. Планується, що всі п’ять кораблів увійдуть до бойового складу флоту до кінця 2021 року.

Різка стали для P224 Trent почалася 7 жовтня 2015 року. Церемонія хрещення корабля відбулася 13 березня 2018 року. Trent був переданий ВМФ країни в грудні 2019 року. Після прибуття корабля на базу в Портсмуті була проведена підготовка його екіпажу до дій в різних ситуаціях в рамках підготовки до першого розгортання.

OPV «Trent» (Р224). Фото: ЗМІ Британії

River

Довжина корабля класу River Batch 2 складає 90 м, ширина – 13 м, водотоннажність – близько 2000 т, максимальна швидкість – 24 вузли, дальність плавання – 5500 морських миль, екіпаж – 60 осіб, автономність – 35 діб.

Озброєння складають одна 30-мм артилерійська установка компанії MSI-Defence Systems і дві установки Mk.44. Майданчик дозволяє приймати вертольоти Merlin.

На кораблі передбачені місця для розміщення підрозділу морської піхоти чисельністю до 50 осіб.

OPV «Trent» (Р224). Фото: ЗМІ Британії

Нові кораблі дозволять підвищити можливості британського флоту з патрулювання та захисту морських кордонів, боротьби з тероризмом, протидії піратству, контрабанді, незаконному обігу наркотиків у своїх територіальних водах і за кордоном.

Велика Британія Королівський ВМФ Великої Британії Патрульний корабель Світ Флот Чорне море