fbpx
До Чорного моря увійшов десантний корабель Північного флоту Росії

До Чорного моря увійшов десантний корабель Північного флоту Росії

ВМФ Росії Флот Чорне море

Сьогодні до Чорного моря увійшов великий десантний корабель Північного флоту.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на оприлюднені знімки турецького споттера Yörük Işık.

Великий десантний корабель проекту 775 «Александр Отраковский», повертається з сирійського порту  Тартус, пройшовши через протоку Босфор до Чорного моря, він прямує до Севастополя.

Нагадуємо, що цей корабель спільно з БПК “Кондопога” у квітні вже заходили у Чорне море. Тоді вони відпрацьовували навчальні завдання спільно з військами Південного військового округу Росії.

Варто відзначити, що тоді, після них ще два російські десантні кораблі «Калининград» та «Королев» Балтійського флоту також зайшли у Чорне море.

Окрім десантних кораблів Балтійського та Північного флотів, під час так званих навчань, до Чорного моря зайшли катери Каспійської флотилії військово-морського флоту Росії

Десантний катер проєкту 11770 «Серна»

Загалом, у маневрах, за даними міністерства оборони Російської Федерації, було задіяно понад 10 тисяч військовослужбовців, 1,2 тисяч одиниць озброєння і військової техніки, понад 40 бойових кораблів і 20 судів забезпечення.

Нагадуємо, що ракетний крейсер «Москва» військово-морського флоту Росії вперше відстріляв ракетою «Вулкан» у Чорному морі.

Екіпаж корабля виконав стрільбу по морському щиту-мішені, яка імітує корабель умовного противника.

Заявляється, що ракета успішно уразила ціль на дистанції у 30 км.

За для стрільб крейсер вийшов у море та на навчаннях спільно з екіпажами літаків та гелікоптерів морської авіації та протиповітряної оборони ВМФ Росії відпрацювали дії по протиповітряній обороні.

Крейсер «Москва» – головний корабель проєкту 1164 «Атлант». Побудований в 1982 році на заводі імені 61 комунара в Миколаєві під ім’ям «Слава».

ВМФ Росії Флот Чорне море