fbpx
До Дня захисників та захисниць України армійцям виплатять премію

До Дня захисників та захисниць України армійцям виплатять премію

Андрій Таран Грошове забезпечення ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Україна

Військові Збройних сил України, які не мають дисциплінарних стягнень, отримають грошову премію.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на відповідне доручення Міністра оборони України Андрій Таран.

За підсумками роботи в січні-вересні 2021 року і з нагоди Дня захисників і захисниць України Міністерво оборони проведе заохочування військовослужбовців.

Військові отримають грошову премію в розмірі дві тисячі п’ятсот гривень.

«Дозволяю заохотити військовослужбовців, які не мають не знятих дисциплінарних стягнень (крім військовослужбовців строкової військової служби та курсантів з-поміж громадян, які не проходили військову службу), грошовою премією в розмірі 2500 гривень (до видачі на руки)», — йдеться в доручені Андрія Тарана.

Доручення Міністра оборони Андрія Тарана. Жовтень 2021

Довідково: День захисників і захисниць Украї́ни — державне свято України, що відзначається 14 жовтня.Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою День захисника України. З 2015 року є державним святом і неробочим днем. 14 липня 2021 року Верховна Рада України перейменувала свято на «День захисників і захисниць України»

Виплати військовим

Нещодавно заступник міністра оборони Олександр Носов повідомив, що заборгованість по виплаті одноразових винагород військовим становить 2 млрд 100 млн грн.

Вже 8-го жовтня Верховна Рада схвалила законопроєкт № 6052, який передбачає спрямування 4,8 млрд гривень на виплати військовим ЗСУ.

Міністр оборони Андрій Таран повідомив, що виділені додатково Міністерству оборони кошти будуть негайно спрямовані на виплати військовослужбовцям.

Міністр оборони України Андрій ТаранМіністр оборони України Андрій Таран. Новина: До Дня захисників та захисниць України армійцям виплатять премію

Тоді Андрій Таран зазначив, що через неврахування у держбюджеті України на 2021 рік додаткових бюджетних асигнувань за фондом оплати праці у загальній сумі 7,1 млрд грн Міноборони не мало змоги профінансувати кошти на виплату одноразових додаткових видів грошового забезпечення військовослужбовцям.

При цьому він наголосив, що виплати військовослужбовцям щомісячного грошового забезпечення та винагороди за участь в заходах із забезпечення національної безпеки та оборони проводяться своєчасно.

Водночас Таран заявив про необхідність підвищення у 2022 році розмірів грошового забезпечення військовослужбовцям ЗСУ.

Андрій Таран Грошове забезпечення ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Україна