fbpx
До Ізраїлю доставлено ще три F-35i

До Ізраїлю доставлено ще три F-35i

F-35 Авіація Азія Близький Схід Винищувач Ізраїль ПС Ізраїлю Світ

Учора, 26 вересня до Ізраїлю було доставлено ще три багатоцільових винищувачі п’ятого покоління F-35i.

Про це інформує Мілітарний.

Міністерство оборони Ізраїлю відзвітувало про прибуття нових винищувачів Adir на авіабазу Неватим у Негеві.

Ізраїльські багатоцільові винищувачі F-35i відрізняються від базового варіанту літака встановленими ізраїльським комплексом РЕБ та системою керування вогнем.

Ще в номенклатуру озброєння включена високоточна ізраїльська керована авіаційна бомба SPICE виробництва Rafael.

Керовані авіаційні бомби SPICE. Фото з відкритих джерел

У Ізраїлі продовжать роботи з інтеграції нових розробок на «першому випробувальниму F-35» за межами США, що прилетів до країни у листопаді 2020 року.

Винищувач входить до складу ескадрильї Льотно-випробувального центру (FTC), також відомого під абревіатурою MANAT. Центр відповідає за перевірку різних систем і устаткування, включаючи зброю та авіоніку.

Для підготовки льотчиків повітряних сил Ізраїлю створена 117 навчальна ескадрилья на багатоцільових літаках F-35i п’ятого покоління.

Ескадрилья в основному використовуватиме літаки з двох інших підрозділів – 140 ескадрильї «Золотий орел» та 116 ескадрильї «Леви».

Ізраїльські F-35i

Під час офіційної церемонії презентації підрозділу демонструвалось два F-35i у лівреї 117 ескадрильї з бортовими номерами 904 та 909. Також у підрозділі будуть тренажери та невелика кількість персоналу.

Поки літаки утримуватимуться двома іншими ескадрами, допоки впродовж десятиліття не отримує свої служби та стане оперативною ескадрою, а поки вона зосередиться на підготовці нових льотчиків.

F-35 Авіація Азія Близький Схід Винищувач Ізраїль ПС Ізраїлю Світ