fbpx
До Латвії прибув підрозділ озброєний САУ Zuzana

До Латвії прибув підрозділ озброєний САУ Zuzana

Артилерія Балтія Європа НАТО САУ САУ Dana Словаччина

До Латвії прибув підрозділ збройних сил Словаччини озброєний 155-мм САУ ShKH vz 2000 Zuzana.

Про це повідомила пресслужба ЗС Словаччини на сторінці у Twitter.

Підрозділ було доставлено залізничним шляхом, вже у Латвії відбулось його розвантаження та згодом він поступить на бойову службу у багатонаціональному батальйоні НАТО в цій країні.

Словацький артилерійський підрозділ долучиться до бойової групи НАТО у Латвії розгорнутої у 2017 році та пробуде тут певний період визначений ротаційним планом, після чого повернеться у пункт постійної дислокації у Словаччині.

У сухопутних війська збройних сил Словаччини 155-мм самохідними артилерійськими установками ShKH vz. 2000 Zuzana озброєний артдивізіон 2-ї механізованої бригади.

До його складу зараз входить дві батареї САУ Zuzana, а впродовж 2020-2022 років він має бути переозброєний на артустановки Zuzana 2.

Самохідна артилерійська установка (САУ) Zuzana 2

Контракт на поставку 25 нових самохідних артилерійських установок ShKH Zuzana 2 було підписано 23 травня 2018 року, вартість угоди складає 206 млн доларів США.

Ці артустановки мають замінити на озброєнні попередню версію Zuzana в підрозділі та сформувати нову батарею з 8 машин, ще одна буде використовуватися як навчальна.

Виробництвом нових артилерійських установок займається словацьке підприємство Konstrukta-Defence, що і отримало замовлення від міністерства оборони Словаччини.

Артилерія Балтія Європа НАТО САУ САУ Dana Словаччина