fbpx
До Одеси прибув патрульний корабель Великої Британії

До Одеси прибув патрульний корабель Великої Британії

Велика Британія Королівський ВМФ Великої Британії Одеса Патрульний корабель Україна Флот Чорне море

До Одеси, з візитом завітав британський патрульний корабель.

Про це повідомляєДумская”.

Повідомляється, що патрульний корабель Королівського флоту Великої Британії HMS Trent P224 сьогодні вранці прибув до одеського порту. І о 10:30 він пришвартувався до 15 причалу гавані.

За попередньою інформацією, він пробуде у Чорному морі до 4 червня.

Зазначається, що корабель увійшов в акваторію моря вдень 16 травня. Його візит є відповіддю на ескалацію напруженості в азово-чорноморському регіоні, і агресивні дії флоту РФ.

З квітня 2021 року патрульний корабель базується в британському порту Гібралтар і виконує завдання в Середземному морі і Гвінейській затоці.

Моніторингова група Blackseanews та “Інституту Чорноморських стратегічних досліджень”, 16 травня, повідомила, що до протоки Босфор у напрямку Чорного моря підходить патрульний корабель Королівського флоту Великої Британії OPV «Trent» (Р224).

Абревіатура OPV – це Offshore Patrol Vessels, тобто патрульний корабель прибережної зони. Корабель, прийнятий до складу Королівського флоту в серпні 2020 року.

Основне призначення корабля – боротьба з тероризмом, піратством і операції щодо запобігання контрабанді.

Довжина корабля класу River Batch 2 складає 90 м, ширина – 13 м, водотоннажність – близько 2000 т, максимальна швидкість – 24 вузли, дальність плавання – 5500 морських миль, екіпаж – 60 осіб, автономність – 35 діб.

Озброєння складають одна 30-мм артилерійська установка компанії MSI-Defence Systems і дві установки Mk.44.

OPV «Trent» (Р224). Фото: ЗМІ Британії

Кормовий майданчик дозволяє приймати гелікоптери Merlin. На кораблі передбачені місця для розміщення підрозділу морської піхоти чисельністю до 50 осіб. Цікаво, що це вже шостий за рахунком корабель Королівського флоту з ім’ям «Трент». Перший – фрегат шостого рангу «Трент» – був побудований в 1757 році і розібраний в 1764.

Велика Британія Королівський ВМФ Великої Британії Одеса Патрульний корабель Україна Флот Чорне море