fbpx
До Одеси зайшов французький фрегат Auvergne

До Одеси зайшов французький фрегат Auvergne

ВМС Франції Одеса Україна Флот Франція Фрегати

До одеського порту зайшов новий військовий корабель Auvergne Військово-морських сил Франції класу Aquitaine.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на видання “Думская”.

Французький багатоцільовий фрегат Auvergne D654 зайшов сьогодні вранці до українського порту.

О 8:30 силует корабля з’явився на горизонті, а о 9:30 він пришвартувався до 19-го причалу морвокзалу, передає кореспондент «Думской».

Першим на борт корабля піднявся командувач Військово-морських сил України контрадмірал Олексій Неїжпапа.

«Овернь» став десятим кораблем НАТО, який цього року відвідав Одесу. Фрегат зайшов до Чорного моря 14 грудня. В українському місті він пробуде до 28 грудня.

Даний тип кораблів призначений для протичовнової оборони, знищення надводних кораблів та нанесення ударів по наземним об’єктам противника.

Варто зазначити, що зупинка в Одесі є першим заходом фрегата типу FREMM «Auvergne» у морські води України з моменту його прийняття до складу ВМС Франції у 2018 році.

Auvergne D654 є найсучаснішим кораблем французького флоту. Основні характеристики фрегата: водотоннажність 6000 тонн. Довжина 142 метри, ширина 20 метрів, осаду 5 метрів.

Фрегат Auvergne флоту Франції класу Aquitaine в порту Одеси. Грудень 2021. Фото: ВМС України

Максимальна швидкість ходу 27 вузлів. Екіпаж 108 осіб (включаючи членів вертолітного загону). Дальність плавання 6000 морських миль у 15 вузлах.

Фрегат Auvergne флоту Франції класу Aquitaine в порту Одеси. Грудень 2021. Фото: ВМС України

Несе найсучасніше радіоелектронне обладнання. Артилерійське озброєння – 76-мм швидкострільна гармата та три 20-мм гармати із системою дистанційного керування, торпеди MU90. Ракетне озброєння – вісім протикорабельних; 16 зенітних ракет вертикального старту та 16 пускових установок для ударних ракет великого радіуса дії (понад 1000 км) типу Storm Shadow. Авіаційне озброєння – вертоліт NH90.

ВМС Франції Одеса Україна Флот Франція Фрегати