fbpx
До Одеси завітав катер Берегової охорони Туреччини

До Одеси завітав катер Берегової охорони Туреччини

Берегова охорона Туреччини Морська охорона Одеса Туреччина Україна Флот Чорне море

До Одеси з дружнім візитом завітав катер Берегової охорони Туреччини.

Про це інформує Мілітарний.

Сьогодні 14 вересня, в Практичну гавань Одеського морського порту зайшов катер TCSG 303 Берегової охорони Туреччини, повідомляє пресслужба Морохорони.

За традицією, катер Морської охорони «Балаклава» зустрів турецьких гостей та супроводив до прикордонного пункту. На причалі була організована зустріч з керівництвом морської охорони.

Катер TCSG 303 Берегової охорони Туреччини прибув з неофіційним дружнім візитом-відповіддю, який триватиме до 16 вересня. Такі зустрічі сприяють зміцненню міжнародних дружніх стосунків.

За вітальним обідом на флагмані Морської охорони «Григорій Куроп’ятников» турецьких колег приймали в кращих традиціях української гостинності з урахуванням і повагою до звичаїв та культури гостей, – зазначили у Морохороні ДПСУ.

Катер TCSG 303 використовується турецькими прикордонниками для супроводу суден і кораблів. Довжина катера 35 метрів, ширина 6 метрів, максимальна швидкість 42 вузла.

Наприкінці серпня, флагман Морської охорони ДПСУ «Григорій Куроп’ятников» повернувся з Стамбулу де він перебував з візитом на запрошення турецьких колег.

Повернення корабля «Григорій Куроп'ятніков» до Одеси

В рамках візиту делегація Морської охорони також відвідала корвет Берегової охорони Туреччини, який повернувся з довготривалого походу, де брав участь у гасінні масштабних пожеж на півдні Туреччини. Програма візиту «Григорія Куроп’ятникова» до турецьких колег передбачала обмін досвідом та перспективне планування розвитку співробітництва з турецькими колегами.

Корабель 22 серпня 2021 року, вийшов з Одесу у напрямку турецьких берегів:

До Туреччини корабель прибув 24 серпня, тобто у День Незалежності України. Фото прибуття до Стамбулу флагмана Морохорони «Григорія Куроп’ятникова» оприлюднив турецький спотер Yörük Işık:

Флагман Морської охорони ДПСУ «Григорій Куроп’ятников», корабель проєкту 1241.2 (шифр «Молнія»), виконував такий перехід вперше.

Берегова охорона Туреччини Морська охорона Одеса Туреччина Україна Флот Чорне море