fbpx
До параду готовий: «Завод імені Малишева» виготовив новий «Оплот-2М»

До параду готовий: «Завод імені Малишева» виготовив новий «Оплот-2М»

Бронетехніка Завод ім. Малишева ОПК Танк Танк «Оплот» Україна Укроборонпром

«Завод імені Малишева» виготовив новий танк «Оплот-2М» на замовлення Державної компанії «Укрспецекспорт».

Про це пише пресслужба «Укроборонпром».

Його публічна демонстрація відбудеться на військовому параді з нагоди святкування 30-ї річниці відновлення Незалежності України.

Найближчим часом бойова машина буде відправлена до Києва з Харкова.

«Участь нового «Оплоту» в параді до Для Незалежності – це велика гордість для нашого підприємства та колективу заводчан, які самовіддано працювали весь цей час для виконання поставленого завдання. Ми пишаємося нашими працівниками, любимо Україну та готові до виконання нових замовлень», – цитує прес-служба генерального директора заводу Василя Криласа.

На початку серпня підприємство ще займалось збиранням нового танку, а самі заводчани обіцяли завершити всі роботи до 10 серпня, що їм і вдалось.

Танк «Оплот-2М»

Танк виготовляється як зразково-показовий екземпляр і у майбутньому демонструватиметься українським спецекспортером на міжнародних виставках та братиме участь у показових випробуваннях для потенційних іноземних замовників.

Раніше Державна компанія «Укрспецекспорт» вже мала один танк для подібних заходів, але минулого року на нього з’явився замовник і тому бойову машину реалізували.

Генеральний директор «Заводу імені Малишева» Василь Криласа раніше озвучив інформацію, що «Оплотом» цікавиться Єгипет та ще одна країна Ближнього Сходу. Нещодавно делегації потенційних замовників побували на полігоні під Харковом та побачили танк в дії.

«Стріляли із всіх видів озброєння. Були продемонстровані практично стовідсоткові попадання, дуже добра динаміка-швидкість, подолання перешкод. Машина справила на всіх блискуче враження. Ми сподіваємося на підтримку держави у перемовинах на вищому рівні», – зазначив Генеральний директор ДП «Завод імені Малишева».

Танк «Оплот-2М»

Базовий БМ «Оплот» – український основний танк, розробкою якого займалось Державне підприємство «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова».

Єдиним на сьогодні оператором танків є Королівська армія Таїланду, яка має на озброєнні 49 одиниць, всі вони були поставлені протягом 2014-2018 років за контрактом 2011-го року.

Бронетехніка Завод ім. Малишева ОПК Танк Танк «Оплот» Україна Укроборонпром