fbpx
До передачі Норвегії готується перший патрульний літак P-8A Poseidon

До передачі Норвегії готується перший патрульний літак P-8A Poseidon

Boeing P-8 Poseidon Авіація Європа Королівські ПС Норвегії Морська авіація Норвегія

До передачі Норвегії готується перший морський патрульний літак P-8A Poseidon.

Про це інформує Мілітарний.

Naval News з посиланням на заяву норвезького агентства оборонних матеріалів повідомляє, що до передачі готується перший патрульний літак P-8A Poseidon, призначений для Королівських ВПС Норвегії. Він був викочений із ангару для фарбування Boeing у Сіетлі.

Нещодавно норвезькі ВПС розкрили назви п’яти своїх літаків P-8A Poseidon : Vingtor, Viking, Ulabrand, Hugin і Munin. Ці імена прийшли зі скандинавської міфології і продовжують майже 80-річну традицію, яка почалася, коли назви Vingtor, Viking і Ulabrand використовувалися на норвезьких патрульних літаках PBY-5 Catalina в 1942 році.

Пізніше цього літа літак переведуть на інше підприємство Boeing для підготовки до льотних випробувань.

Перший політ норвезького P-8A Poseidon запланований на кінець цього місяця. Після встановлення решти обладнання Норвегія отримає цей літак пізніше цього року.

Загалом п’ять патрульних P-8 замінять норвезький авіапарк з шести P-3 Orion та трьох реактивних DA-20.

Boeing P-8A – патрульний протичовновий літак, який призначений для виявлення та знищення підводних човнів противника в районах патрулювання. Також він може здійснювати розвідку та брати участь в протикорабельних та рятувальних операціях.

Патрульний протичовновий літак Boeing P-8A Poseidon

Літак був створений на базі цивільного пасажирського літака Boeing 737—800. Військово-морський флот США погодив виробництво літака у серпні 2010 року.

В 2013 році  P-8 Poseidon став на озброєння авіації флоту США, де замінив основний протичовновий літак ВМФ США P-3C, який перебував на озброєнні з 1960- х років.

Він призначений для виявлення та знищення підводних човнів противника в районах патрулювання. Також він може здійснювати розвідку та брати участь в протикорабельних та рятувальних операціях.

Патрульний літак Boeing P-8A Poseidon

Літак може нести до 9 тонн озброєння, для яких передбачено 6 зовнішніх точок підвіски та 5 внутрішніх. На які можуть встановлюватись протикорабельні та крилаті ракети, торпеди, морські міни та авіабомби.

Boeing P-8 Poseidon Авіація Європа Королівські ПС Норвегії Морська авіація Норвегія