fbpx
До підготовки ВМСУ планується залучити спеціалістів Туреччини

До підготовки ВМСУ планується залучити спеціалістів Туреччини

ВМС Туреччини ВМС України Світ Співпраця Туреччина Україна Флот

Командувач ВМС України Олексій Неїжпапа та представники Туреччини розглядають питання підготовки особового складу українських ВМС та залучення до навчального процесу спеціалістів від Туреччини.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Командувач Військово-Морських Сил ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа перебуває у Турецькій Республіці з робочим візитом.

В ході зустрічі очільники турецьких та українських Військово-Морських Сил обмінялися досвідом, обговорили низку актуальних питань військово-морської сфери та регіональної безпеки.

Діалог ведеться щодо питань подальшої співпраці та безпеки в Чорному морі. Розглянуті питання підготовки особового складу українських ВМС та залучення до навчального процесу спеціалістів від Туреччини.

Командувач ВМС України Олексій Неїжпапа у Туреччині. Жовтень 2020. Фото: МО України

Крім того, під час зустрічі командувачі обговорили розвиток воєнно-технічної співпраці в морській галузі.

Нагадаємо, під час візиту Президента України Володимира Зеленського в Анкару українські представники підпишуть нову військову угоду з Туреччиною.

Кабмін схвалив проєкт нової військової угоди з Урядом Турецької Республіки.

Зазначається, що укладання договору відбудеться в рамках візиту президента України Володимира Зеленського до Туреччини, який заплановано на 15-17 жовтня.

Підписати документ уповноважено Міністра оборони Андрія Тарана. За його словами, угода створить правові засади для розширення співробітництва у сфері оборони між Україною та Туреччино. Вона також дозволить започаткувати співробітництво за більш ніж двадцятьма принципово новими актуальними напрямами.

До підготовки ВМСУ планується залучити спеціалістів Туреччини. Командувач ВМС України Олексій Неїжпапа у Туреччині. Жовтень 2020. Фото: МО України

Міністр оборони також наголосив, що нещодавно затверджена Президентом Стратегія національної безпеки України визначає саме Турецьку Республіку як одну з країн, з якою Україна розвиватиме стратегічне партнерство для захисту національних інтересів та зміцнення регіональної безпеки.

Також нагадаємо, у липні 2020 року в Україну прибула делегація Турецької Республіки, яку очолює Міністр національної оборони Туреччини пан Хулусі Акар.

Повідомлялось, що сторони обговорили пріоритети двостороннього оборонного співробітництва та актуальні питання, що становлять взаємний інтерес.

ВМС Туреччини ВМС України Світ Співпраця Туреччина Україна Флот