fbpx
До України доставлена лівійська нафта

До України доставлена лівійська нафта

Лівія Одеса Середземне море Чорне море

До України доставлена лівійська нафта, яку вже встигли розвантажити у нафтогавані Одеського порту.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій

Доставка нафти, з охопленої війною країни, була здійснена танкером Prometheus Energy.

Судно доставило з лівійського порту Ез-Завія, який підконтрольний Уряду Національної Єдності Лівії, 81 282 тонни “чорного золота”.

Розвантаження нафти розпочалось 9 листопада, а залишив український порт 12 листопада 2019-го року.

Танкер Prometheus Energy в Одеському морському порту

Після повалення правління Муамара Кадафі у Лівії в 2011 році, який правив країною 42 роки починаючи з 1969 року, країною керувала Національна перехідна рада Лівійської Республіки.

В наслідок політичної кризи, що поглинув країну у 2013 році та ускладнився на початку 2014 у Лівії розгорівся громадянський конфлікт. В наслідок якого ООН наклала ембарго на продаж та поставку зброї до цієї країни.

Через два роки – у березні 2016 року з поміж багатьох місцевих сил, а також військових сил народів туарегів та тубу основні сили та владу на території понад 6 мільйонної країни зберегли та розширювали сили підконтрольні Уряду Національної Єдності (Палата представників), з яким співпрацюють західні країни та звідки прибула нафта в Україну, а також Загальний національний конгрес (Лівійська національна армія), поставки озброєння та особового складу якому здійснюються зокрема і Росією у вигляді підконтрольних приватних компаній типу “Вагнер”

Лівія Одеса Середземне море Чорне море