fbpx
До України доставили пакистанські снаряди Yarmuk

До України доставили пакистанські снаряди Yarmuk

Артилерія Боєприпаси Велика Британія Військова допомога Пакистан РСЗВ РСЗВ «Град» Україна

Українські артилеристи почали використовувати реактивні снаряди Yarmuk пакистанського виробництва.

Фотографію українських військових з цими снарядами показала 53 окрема механізована бригада ім. Князя Володимира Мономаха.

Реактивні 122-мм снаряди Yarmuk виробляє пакистанська компанія Pakistani Ordnance Factories (POF).

Імовірно, ці снаряди поставляються пакистанськими компаніями не як пряма допомога Україні, а як закупівлі союзників України.

Допомогти могла Велика Британія, яка влаштувала свій «повітряний міст» між Пакистаном й Румунією та доставляла засекречені вантажі.

Реактивні 122-мм снаряди Yarmuk від Pakistani Ordnance Factories (POF) на озброєнні українських військових. Березень 2023. Україна. Фото: Генеральний штаб Збройних Сил України

У лютому цього року індійське видання The Economic Times розповіло, що Пакистан відправив Україні через Німеччину снаряди для реактивних систем.

За словами джерел видання, ракетні боєприпаси для установок «Град» у кількості понад 10 000 одиниць були відправлені з Карачі на початку лютого.

«Вони будуть доставлені в Україну через порт Емден у Німеччині», – розповідали джерела видання.

Ці реактивні снаряди Yarmuk аналогічні радянським 9М22У з дальністю у 20,5 кілометра.

Реактивні 122-мм снаряди Yarmuk від Pakistani Ordnance Factories (POF)

Також раніше стало відомо, що українські військові використовують пакистанські 122-мм снаряди для ствольної артилерії радянського виробництва.

Зокрема самохідні артилерійські установки 2С1 «Гвоздика» українських сил оснащують пакистанськими снарядами.

Пакистанські 122-мм снаряди P1A1 HE в артилерійській установці 2С1 «Гвоздика» українських військових. Березень 2023. Україна. Кадр з відео «War Noir»

Проте нещодавно влада Пакистану спростувала повідомлення у ЗМІ про те, що країна постачає боєприпаси в Україну. Представник МЗС підкреслила, що Пакистан дотримується політики невтручання у військові конфлікти і не допускає несанкціонованого реекспорту своєї зброї в треті країни.

Артилерія Боєприпаси Велика Британія Військова допомога Пакистан РСЗВ РСЗВ «Град» Україна