fbpx
До України прибули два гелікоптери H145 для МВС

До України прибули два гелікоптери H145 для МВС

Airbus Airbus H145M Авіація Гелікоптери МВС Національна поліція

Учора, 22 жовтня 2020 року до України прибули два гелікоптери Airbus Helicopters H145 для МВС.

Про це повідомляє Military Aviation.

Гелікоптери здійснили переліт з німецького міста Донавюрт до Києва.

Прибули борт 01 «синій» із тимчасовою заводською реєстрацією D-HMBF, заводський номер 20331 та борт 02 «синій» із тимчасовою заводською реєстрацією D-HCBT, заводський номер 20346.

У Міністерстві внутрішніх справ вони використовуватимуться в Управлінні авіації та поліції на воді.

Гелікоптери були побудовані в 2020 році. Та до цього часу в Німеччині на них здійснювалось навчання персоналу. Постачання інших 8 H145 має відбутися до серпня 2021 року, як це передбачено умовами Контракту.

Необхідність нанесення розпізнавального знаку “червноний хрест” передбачена п. 14 Положення про розпізнавальні знаки, які наносяться на повітряні судна державної авіації України   (державні повітряні судна, що використовуються як повітряні санітарно-транспортні засоби та які підпадають під дію відповідних міжнародних конвенцій, повинні мати обов’язковий додатковий розпізнавальний знак – “червоний хрест”, що наноситься поряд з національними кольорами).

Вони отримані в рамках міжурядової угоди України і Франції для єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту.

Раніше авіація МВС вже отримала перші гелікоптери H125 та H225 для потреб Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби України та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Вертоліт H225 з номером 54. Фото: flickr.com

3 січня 2020 року в Україну прилетіли перші два гелікоптери Airbus H125 від французької компанії Airbus Helicopters для ДПСУ (Державної прикордонної служби України).

Загалом прикордонне відомство отримає 24 таких машини, в різній комплектації, але такої моделі, очікується, що перші два Airbus H125 для ДПСУ спочатку будуть використовуватися в якості навчальних у Кременчуцькому льотному коледжі.

У грудні 2018-го року в Україну прибули перші два гелікоптери H225 Super Puma, які закуповуються для потреб Міністерства внутрішніх справ – НГУ та ДСНС.

Airbus Airbus H145M Авіація Гелікоптери МВС Національна поліція