fbpx
До України прибув вантаж технічної допомоги з США

До України прибув вантаж технічної допомоги з США

Співпраця США Україна Україна-США

У ніч з 17 на 18 жовтня до України прибув черговий вантаж міжнародної технічної допомоги від Уряду США.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Попередня партія прибула до України 10 жовтня в рамках реалізації надання додаткової безпекової допомоги Збройним Силам України.

Вона включала медичне майно, озброєння, боєприпаси, високоточне озброєння та засоби радіолокаційного спостереження.

Станом на сьогодні здійснюється розвантаження другої партії товарів, які надійшли в межах даної угоди. З метою досягнення повної взаємосумісності Збройних Сил України із країнами-членами НАТО, Кабінетом Міністрів України реалізовано ініціативу Президента України щодо постачання медичного майна та озброєння із боєприпасами, — зазначив Уповноважений управління Медичних сил ЗСУ з питань зовнішньоекономічної діяльності полковник медичної служби Олександр Матійчук.

Найближчим часом очікується надходження ще однієї, третьої партії вантажу від Уряду Сполучених Штатів Америки.

Загальна сума матеріальних засобів від США Україні за результатами домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту Президента Володимира Зеленського до США, становить 60 млн доларів. Вона надається додатково до раніше погодженого обсягу у 250 млн доларів.

Загалом, починаючи із 2014 року Україна отримала матеріально-технічної підтримки від США на загальну суму понад 2 млрд доларів.

«Додаткова безпекова допомога від Уряду Сполучених Штатів Збройним Силам України є черговим свідченням непорушного стратегічного партнерства між нашими державами», – повідомили у Міноборони.

Розвантаження технічної допомоги зі США для ЗСУ у аеропорту «Київ» (1)

Наприкінці квітня Сполучені Штати передали Україні чергову партію допомоги на суму 7,85 млн. дол. для вдосконалення управління і зв’язку, а також запасних частин та агрегатів до автомобілів, медичного обладнання, й тактичного спорядження.

В рамках матеріально-технічної допомоги Україні США будують низку об’єктів для українського флоту – збудувати новий пірс на базі ВМС в Очакові та збудувати казарму для морських піхотинців в Миколаєві, а також низку інших об’єктів для Збройних Сил та Національної Гвардії України.

Зараз США фінансують проєктування Центру технічної підтримки в Одесі для плавскладу Морської охорони ДПСУ.

Співпраця США Україна Україна-США