fbpx
До Великодня має відбутися новий обмін полоненими

До Великодня має відбутися новий обмін полоненими

Війна на Донбасі Донбас Полон Російська агресія Україна

Під час відеоконференції Тристоронньої контактної групи були досягнуті домовленості щодо списків для взаємного звільнення утримуваних осіб.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента України.

Щодо дати звільнення називають термін не пізніше Великодня, тобто до 19 квітня 2020 року.

Інформації по можливій кількості звільнених з російського полону українців не уточнюється. З боку ж російської окупаційної адміністрації озвучується інформація про ймовірне звільнення з їх боку 11 українців.

Попередній обмін полоненими відбувся 29 грудня 2019 року, тоді з полону звільнено українських військових – Сергія Іванчука, Юрія Євтушка, Івана Дєєва, Романа Фурсова, Богдана Панюшенко, Сергія Глондара, Олександра Коренькова, Василя Жемелинського, Володимира Воскобойника, Бориса Пундора, Кіма Дуванова та Олександра Геймура.

Окрім того з полону було повернути 64 цивільних громадян.

Також на сьогоднішньому засіданні ТКГ обговорили питання гуманітарного розмінування територій. Сторони мають надати ОБСЄ список таких об’єктів для розмінування та гарантувати безпеку на всіх ділянках.

Читайте також: Хто з бійців залишився у полоні. Список

Під час відеоконференції сторони ТКГ продовжили переговори щодо визначення наступних ділянок розведення сил та засобів на Донбасі

Війна на Донбасі Донбас Полон Російська агресія Україна