fbpx
До війська передано модернізований МіГ-29

До війська передано модернізований МіГ-29

Авіація Закупівлі Львівський авіаційний завод МиГ-29 ПС ЗСУ

ДП «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» передало до війська черговий модернізований винищувач МіГ-29 МУ1.

Про це повідомляє АрміїInform з посиланням на інформацію Командування Повітряних Сил Збройних Сил України

Сьогодні, 14 листопада, після проведення перевірок літака інженерами й льотчиками авіабригади, а також виконання ознайомчого польоту, винищувач приземлився на летовищі рідної частини.

У Командуванні Повітряних Сил ЗСУ уточнюють, що на авіаремонтному підприємстві переданий літак пройшов модернізацію та отримав капітально відремонтовані двигуни.

За оцінками авіаційних інженерів, це дасть можливість винищувачу перебувати у бойовому складі щонайменше вісім років – говорять у видові військ.

Модернізований МіГ-29 МУ1, що надійшов до війська, отримав нову радіолокаційну станцію, а також інтегровану в бортовий радіонавігаційний комплекс систему супутникової навігації. Значно розширено й можливості контролю і реєстрації функціональних параметрів технічного стану літака, двигуна і низки бортових систем.

МіГ-29МУ1 може розвивати швидкість до 2450 км/год, яку забезпечують два турбореактивні двигуни з форсажною камерою. В перелік озброєння винищувача, окрім 30-мм автоматичної гармати, входять цілий спектр ракет типу “повітря-повітря” для ведення повітряного бою на малих та середніх відстанях, а також бомби та блоки некерованих реактивних снарядів для ураження наземних цілей. Окрім того, літак оснащений розвиненою системою радіоелектронної боротьби, яка призначена для індивідуального захисту літака від атак ворожих зенітно-ракетних комплексів та літаків.

Авіація Закупівлі Львівський авіаційний завод МиГ-29 ПС ЗСУ