fbpx
Добровольці зможуть проходити реабілітацію за рахунок держави

Добровольці зможуть проходити реабілітацію за рахунок держави

Добровольці Міністерство у справах ветеранів Україна

Добровольці зможуть проходити реабілітацію за рахунок держави – Кабінет Міністрів України поширив дію бюджетної програми з санаторно-курортного лікування, соціально-професійної адаптації та психологічної реабілітації на добровольців – учасників бойових дій.

Про це повідомляє АрміяInform із посиланням на постанову Уряду «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» від 13 травня 2020 року.

Мова йде про учасників АТО, які у складі добровольчих формувань брали безпосередню участь в антитерористичній операції до 24.02.2018 у взаємодії із ЗСУ, МВС, поліцією, НГУ, СБУ та іншими утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями та правоохоронними органами, але у подальшому не увійшли до їх складу.

Першим етапом по відновленню справедливості до воїнів-добровольців стало надання статусу учасника бойових дій та відповідних соціальних гарантій.

Відповідний Закон  було підписано 23 грудня 2019 року президентом України Володимиром Зеленським.

«Сьогодні уряд прийняв чергове важливе рішення, яке надає добровольцям право користуватися послугами з санаторно-курортного лікування, психологічної реабілітації та соціально-професійної адаптації», – зазначив Сергій Бессараб.

Посвідчення учасника бойових дій

Згодом в кінці лютого за рішенням комісії Міністертва ветеранів були розглянуті перші подані пакети документів та ухвалені рішення щодо надання статусу учасника бойових дій членам добровольчих формувань.

Наразі 48 представників добровольчих військових підрозділів України вже отримали посвідчення та статус учасника бойових дій.

Добровольці Міністерство у справах ветеранів Україна