fbpx
Добудова двох Ан-140: Укроборонпром каже, що знайшов рішення

Добудова двох Ан-140: Укроборонпром каже, що знайшов рішення

«Антонов» Авіабудування Авіація Ан-140 Гусєв Україна Укроборонпром

Укрооборонпром вважає відновлення роботи Харківського державаного авіаційного виробничого підприємства (ХДВАП) одним із стратегічних завдань концерну. УОП хоче запустити серійне виробництво літаків у Харкові, заявив гендиректор Юрій Гусєв.

Про це доповідає Мілітарний з посиланням на сайт держконцерну.

Концерн вживає заходів щодо фінансового оздоровлення ХДАВП і розробляє дорожню карту відновлення його виробничої спроможності.

Питання повернення ХДАВП до життя залишається непростим. Проте разом із Урядом і Верховною Радою України ми маємо амбітну мету – відновити стале серійне виробництво українських літаків як для державного замовлення, так і на експорт, – зазначив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Команда Укроборонпрому створила та направила на розгляд Кабміну проєкт закону про фінансове оздоровлення підприємства, а за підтримки ДП “Антонов” з’явився механізм добудови двох літаків Ан-140 для потреб держзамовників.

Нагадаємо, що Харківське державне авіаційне виробниче підприємство опинилося в скрутному економічному становищі ще у 2000-х роках, а загальна сума боргу із заробітної плати становить 269 млн грн.

На заводі знаходяться дев’ять фюзеляжів Ан-74 і дві практично готові машини Ан-140.

«Антонов» Авіабудування Авіація Ан-140 Гусєв Україна Укроборонпром