fbpx
Дослідники виявили розташування таємного підземного сховища Ірану

Дослідники виявили розташування таємного підземного сховища Ірану

Азія Близький Схід Будівництво Іран Перська затока Світ

OSINT дослідники виявили розташування таємного ракетного підземного сховища Ірану.

Місце знаходження опубліковано ресурсом The Intel Lab, яке він встановив спільно з Orion_int.

Будівництво нового секретного об’єкту поблизу бази Бахтаран у Керманшаху тривало з січня по вересень 2020 року.

Дослідники зробили презентацію на основі поєднання супутникових знімків та 3D моделі ймовірного плану підземного сховища створивши оглядове відео:

8 січня 2021 року державні засоби масової інформації Ірану повідомили про відкриття Корпусом вартових ісламської революції (КВІР) підземної ракетної бази в Перській затоці.

Підземна база була відкрита під час візиту головного командувача КВІР генерал-майора Хоссейна Саламі та командувача ВМС збройних сил контр-адмірала Алі Реза Тангсірі.

Візит головного командувача КВІР генерал-майора Хоссейна Саламі та командувача ВМС збройних сил контр-адмірала Алі Реза Тангсірі на секретну підземну ракетну базу

Іранський генерал відмітив, що на базі можна спостерігати «кілометрові колони» ракетної техніки. Саламі заявив, що наявне озброєння є високоточним та здатне долати засоби РЕБ противника.

Відкриття об’єкту відбулося в той час, коли між Тегераном і США посилилася напруженість.

Іранські медіа не розкривають точне розташування бази, однак відзначають, що вона знаходиться в південній іранській провінції Хормозган. З ідентифікованих на фото типів озброєнь оглядачі відзначають протикорабельні ракети Nasr-1.

Азія Близький Схід Будівництво Іран Перська затока Світ