fbpx
«Дозор» отримав партію гвинтівок UAR-15

«Дозор» отримав партію гвинтівок UAR-15

10 загін «ДОЗОР» ДПСУ Піхотне озброєння Україна

Державна прикордонна служба України отримала партію гвинтівок UAR-15 під патрон 5,56×45 мм для озброєння спецпризначенців.

Про це повідомляє пресцентр ДПСУ.

«Це найбільш поширений калібр зброї в країнах Північноатлантичного Альянсу. Планується, що UAR-15 повністю замінить автомат Калашникова», – ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що гвинтівки отримав 10-ий окремий загін оперативного реагування «ДОЗОР».

Як зазначили в ДПСУ, гвинтівка має модульне компонування, верхня частина ствольної коробки та цівка мають напрямні типу Пікатіні для установки прицільних пристосувань та інших тактичних аксесуарів.

Бійці підрозділу «ДОЗОР» з гвинтівками UAR-15. Січень 2020. Фото: ДПСУ

Нагадаємо, у Національній гвардії України розпочали переозброєння деяких підрозділів гвинтівками UAR-15.

У цій моделі застосована газова система “CARBINE” з регульованим газовим блоком, що забезпечує плавну роботу автоматики.

Модульна конструкція дозволяє легко робити заміну всіляких компонентів: прикладу, цівки, пістолетної рукоятки та іншого навісного приладдя, тим самим налаштовуючи гвинтівку для зручності в експлуатації.

Гвинтівку виготовляють в Україні з вітчизняних та американських комплектуючих. Зокрема, ствол та ударно-спусковий механізм, від яких безпосередньо залежить кучність стрільби, виготовлені в США в компанії Daniel Defense.

Для довідки: 10-й окремий загін оперативного реагування «ДОЗОР» – це орган охорони державного кордону, який безпосередньо виконує поставлені перед Держприкордонслужбою завдання.

10 загін «ДОЗОР» ДПСУ Піхотне озброєння Україна