fbpx
ДПСУ отримала тепловізійні комплекси

ДПСУ отримала тепловізійні комплекси

Автотехніка ДПСУ Закупівлі Україна

Загін ДПСУ придбав 4 мобільні тепловізійні комплекси спеціального призначення на базі автомобіля підвищеної прохідності TORSUS PRAETORIAN.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Комплекси придбані за проєктом «Удосконалення системи спостереження на українсько-польському кордоні (Південний сектор)».

Зазначається, що реалізація проєкту відбувається в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Польща-Білорусь-Україна 2014–2020».

З метою опанування правильного та ефективного використання комплексу в охороні кордону, представники АТ «Банкомзв’язок» організували навчально-методичний збір з фахівцями підрозділів.

Тепловізійний комплекс на базі TORSUS PRAETORIAN. Вересень 2020. Фото: ДПСУ

Використання тепловізійного комплексу розширяє можливості охоронців кордону, за допомогою комплексу вони зможуть виявляти приховане переміщення як дорожньою інфраструктурою, так і бездоріжжям.

До того ж техніка дозволяє долати навіть лісисто-болотисту місцевість та водні перешкоди, і навіть у темний час доби з вимкненим штатним освітленням.

Автономність комплексу – не менше 72 години. У цей час прикордонники мають змогу вести спостереження за місцевістю та окремими об’єктами за допомогою відео- та тепловізійних камер з фіксацією подій, підтримувати зв’язок з підрозділами охорони державного кордону і прикордонними нарядами, здійснювати передачу даних цифровими каналами за допомогою станції супутникового зв’язку.

Тепловізійний комплекс на базі TORSUS PRAETORIAN. Вересень 2020. Фото: ДПСУ

Апаратура дає можливість виявляти осіб на відстані у понад 4 кілометри, а транспортні засоби – за 12 кілометрів від місця несення служби. Ідентифікувати виявлених осіб можна на відстані понад 500 метрів, а легкову автівку – за півтора кілометра.

Автотехніка ДПСУ Закупівлі Україна