fbpx
Другий AW139 переданий австралійській армії

Другий AW139 переданий австралійській армії

AW139 Авіація Австралія Гелікоптери Королівські ПС Австралії Світ

Другий гелікоптер AW139 переданий австралійській армії.

Про це інформує Мілітарний.

Другий багатоцільовий гелікоптер Leonardo AW139 з реєстрацією VH-YBG (серійний номер 31769) переданий австралійській армії, пише Scramble.

Збройні сили орендують до трьох гелікоптерів для виконання не бойових завданнях.

У жовтні 2020 року австралійська армія запустила програму Plan Corella для доповнення MRH90 Taipan 5-го авіаційного полку (5 АВН).

Гелікоптер Leonardo AW139 орендований австралійською армією

AIHC забезпечить можливість експлуатувати упродовж встановленої кількості годин у період в два роки.

Leonardo AW139 забезпечуватиме тренування військових льотчиків та виконуватимуть транспортування через постійний дефіцит передбачених бюджетом годин польоту флоту MRH90.

Австралія стикається з проблемами інтеграції нових MRH90, пов’язаними з деякими прогалинами в організації їх експлуатації, саме тому змушені відкласти вихід на пенсію S-70A Black Hawk наприкінці 2021 року, як очікувалось раніше.

Гелікоптер Leonardo AW139 орендований австралійською армією

Гелікоптер AW139 збереже реєстрацію цивільного стану, білу ліврею, але з додаванням назв ARMY та класичного кенгуру для військової авіації.

7 липня 2021 року перші два з чотирьох додатково замовлених за цьогорічною угодою, транспортних гелікоптерів Boeing CH-47F Chinook були передані австралійській армії в Таунсвіллі.

Гелікоптери Chinook були доставлені на борту військово-транспортного літака C-5M Galaxy Повітряних сил США. Очікується, що третій та четвертий вертоліт будуть передані до середини 2022 року.

Лише два місяці тому Державний департамент США ухвалив рішення про затвердження можливого продажу уряду Австралії чотирьох гелікоптерів CH-47F Chinook та супутнього обладнання за орієнтовною вартістю 259 млн. доларів США.

AW139 Авіація Австралія Гелікоптери Королівські ПС Австралії Світ