fbpx
ДСНС передали спецобладнання та мінно-пошукових собак

ДСНС передали спецобладнання та мінно-пошукових собак

Волонтери ДСНС Розмінування Україна

Фонд Говарда Баффета передав українським рятувальникам обладнання та собак для розмінування.

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій розповіли, що голова ДСНС Сергій Крук та Говард Баффет обговорили також питання допомоги Україні у процесі розмінування значної частини держави.

Україна на сьогодні забруднена вибухонебезпечними предметами на 30 відсотків через збройну агресію з боку Російської Федерації.

Говард Баффет запевнив, що його фундація готова підтримувати урядові проєкти з питань гуманітарного розмінування, аби суттєво прискорити цей процес.

З цією метою Фонд The Howard G. Buffett Foundation передав українським рятувальникам механізовані машини для розмінування MV-10 та MV-4, які вже використовуються для очищення земель від вибухонебезпечних предметів луганськими піротехніками на Херсонщині.

Обладнання та техніка ДСНС від фонду Говарда Баффета. Квітень 2023. Україна. Фото: ДСНС

Також було передано пікапи, металодетектори та навіть мінно-пошукових собак з усім необхідним спорядженням.

Оскільки надані машини механізованого розмінування, використання яких здійснюється дистанційно без ризику для життя, за короткий проміжок часу вже довели свою ефективність у роботі.

Голова фонду запевнив у тому, що піротехніки ДСНС отримають більше подібної техніки, а разом із тим – комплекти бронезахисту.

Адже безпека особового складу напряму впливає на швидкість виконання завдань за призначенням.

Нагадаємо, у березні цього року Херсонська область отримала два механізованих комплекси розмінування DOK-ING MV-4 та MV-10.

Комплекс для розмінування MV-10, Херсонщина, березень 2023

Комплекси для механічного розмінування виготовлені у Хорватії. За день вони можуть проходити 4000 – 5000 квадратних метрів території.

У січні фонд Говарда Баффета передав українським поліцейським сучасні ДНК-лабораторії.

Волонтери ДСНС Розмінування Україна