fbpx
ДСНС поновила відновлення цивільних об’єктів на Донбасі

ДСНС поновила відновлення цивільних об’єктів на Донбасі

Війна на Донбасі Донбас ДСНС Україна Цивільні громадяни

В районі ООС підрозділи ДСНС України залучаються до відновлення цивільної інфраструктури.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на повідомлення пресслужби ООС.

На Донеччині, особовий склад ДСНС України, який залучений до Операції об’єднаних сил, продовжує проводити відновлювальні роботи будівель, які зазнали руйнувань внаслідок ворожих обстрілів.

Зокрема, цього тижня роботи проводилися за 41 адресою на яких рятувальники латають та по-новому покривають дахи будівель, відновлюють скло у вікнах, реконструюють простінки. Представники ДСНС України працюють по відновленню цивільних будинків у населених пунктах Сартанської, Очеретинської, Авдіївської та Мар’їнської військово-цивільних адміністрацій, а також у Бахмутському районі. Слід відзначити, що переважна більшість власників пошкоджених домівок не в змозі власними силами провести ремонтні роботи та закупити необхідні будівельні матеріали.

Всього до відновлювальних робіт залучено 150 чоловік особового складу, з яких 30 – це рятувальники Донеччини, а 120 – рятувальники Миколаївщини, Рівненщини, Харківщини, Львівщини, Херсонщини та Черкащини.

Варто також зазначити, що не всі цивільні мешканцй мають змогу виїхати із прифронтових населених пунктів, це пов’язано з різними особистими обставинами. Тому питання допомоги та захисту мешканців Донеччини, які постраждали внаслідок бойових дій, є надзвичайно актуальним і важливим. Загалом з початку робіт відновлено об’єкти за 38 адресами.

Також, за підсумками 2020 року, стало відомо, що українські рятувальники відновили майже 1000 осель на Донбасі.

Протягом минулого року силами Головного управління та зведених підрозділів ДСНС України усього було проведено відновлювальні роботи за 982 адресами.

Роботи стартували 11 липня 2020 року у населених пунктах Донецької області. До них долучилися рятувальники з Донеччини, Рівненщини, Чернігівщини, Одещини, Львівщини, Київщини, Черкащини, Сумщини, Харківщини, Кіровоградщини, Вінниччини, Житомирщини та Дніпропетровщини.

Відновлення зруйнованої покрівлі в результаті обстрілу з бойку бойовиків

Ремонт проводився у прифронтових населених пунктах, зокрема у с. Лебединське, с. Гранітне, м. Мар’їнка, смт Курдюмівка, с. Бердянське, с. Кодема, с Травневе та у Бахмутському районі.

Матеріали для проведення робіт придбані за кошти обласного бюджету, зокрема за рахунок регіонального матеріального резерву Донецької області.

Загалом, сили та засоби підрозділів ДСНС України у складі Об’єднаних сил застосовуються до піротехнічних робіт, а також забезпечують функціонування пунктів надання допомоги населенню, розміщених у межах контрольних пунктів на території Донецької та Луганської областей.

Війна на Донбасі Донбас ДСНС Україна Цивільні громадяни