fbpx
ДСНС України направила запит до НАТО на спецтехніку

ДСНС України направила запит до НАТО на спецтехніку

Гуманітарна допомога ДСНС НАТО Україна Україна-НАТО

Державна служба з надзвичайних ситуацій направила запит НАТО на важку техніку для підтримки цивільних служб реагування на надзвичайні ситуації.

У НАТО розповіли, що запит стосується важкого обладнання для підтримки рятувальників, які борються з наслідками щоденних атак Росії на цивільну інфраструктуру в Україні.

Євроатлантичний центр передасть запит країнам-членам НАТО та іншим партнерам.

Через постійні атаки РФ по цивільному населенню та об’єктах критичної інфраструктури фіксуються поранення людей, а також значні руйнування будівель і споруд.

Тож обладнання необхідне рятувальникам для роботи у різних регіонах України.

Загалом Україна запросила 17 гусеничних та десять колісних важких екскаваторів.

Також у запит увійшло 30 тягачів із тралами для перевезення вантажів вагою до 100 тонн, 25 броньованих санітарних машин та 27 пожежних машин.

Нова допомога для ДСНС

Нещодавно також японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) замовило в українських виробників техніку для потреб гуманітарного розмінування.

Японія є одним із ключових партнерів України з гуманітарного розмінування. Обсяг фінансування проєктів із протимінної діяльності в Україні становить понад 70 млн доларів.

Машина розмінування Nikken від Японії для України. Липень 2024. Україна. Фото: ДСНС

У липні Асоціація муніципалітетів Австрії передала для державної служби з надзвичайних ситуацій дві пожежні машини.

У червні українським рятувальникам передали 69 спецмашин різного призначення від партнерів з Великої Британії, США, Японії та Естонії.

Спецтехніка для українських рятувальників. Червень 2024. Україна. Фото: ДСНС

Також нещодавно стало відомо, що авіапарк Державної служби України з надзвичайних ситуацій поповниться щонайменше одним транспортним літаком Ан-32Б, який передає Хорватія.

Гуманітарна допомога ДСНС НАТО Україна Україна-НАТО