fbpx
ДСНС України звітує про свою діяльність на Донбасі

ДСНС України звітує про свою діяльність на Донбасі

Війна на Донбасі Донбас ДСНС Розмінування Україна Цивільні громадяни

Рятувальники з підрозділів ДСНС України в районі ООС, залучалися для допомоги цивільним мешканцям і розмінування території.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на пресслужбу ООС.

Піротехнічні розрахунки ДСНС протягом тижня 93 рази залучалися до очищення місцевості, об’єктів життєзабезпечення та інфраструктури від вибухонебезпечних предметів.

Також, вони виконували ремонтні роботи та супроводжували аварійні бригади комунальних підприємств під час проведення ремонтних та профілактичних робіт на об’єктах електро- та водопостачання.

Піротехнічними розрахунками було обстежено понад 104 га території, вилучено та знешкоджено 1091 вибухонебезпечний предмет.

У пунктах надання допомоги населенню, що розташовані на території контрольних пунктів в’їзду-виїзду, рятувальники надано допомогу 137 особам.

В свою чергу, українська сторона СЦКК повідомляє про збільшення грубих порушень з боку збройних формувань РФ

Місія продовжує фіксувати факти систематичного перешкоджання роботі патрулів та БПЛА СММ на тимчасово окупованих територіях, а також звертає увагу на збільшення провокацій зі сторони окупантів неподалік КПВВ на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Зазначається, що БПЛА Місії вже систематично зазнають перешкод внаслідок глушіння під час завчасно анонсованих запланованих польотів.

Російський комплекс «Наводчик-2» на фото з БПЛА ОБСЄ. Листопад 2020

Пролітаючи над непідконтрольними Урядові України населеними пунктами Сміле, Лисе, Липове, Поріччя, Дякове та Степанівка БПЛА дальнього радіусу дії зазнавав перешкод сигналу обох модулів GPS внаслідок глушіння.

Російсько-окупаційні війська продовжують мінувати шляхи та навколишні поля неподалік населених пунктів, наражаючи на небезпеку мирне населення тимчасово окупованих територій.

Повідомляється , що 11 травня, поблизу житлового кварталу на північно-західній околиці Олександрівки, що неподалік Донецька, БПЛА СММ малого радіуса дії вперше зафіксував 174 протитанкові міни та підтвердив наявність раніше встановлених 100 протипіхотних і близько 86 протитанкових мін. Усі ці міни належать збройним формуванням РФ.

15 травня офіцери Української сторони СЦКК провели верифікацію наслідків обстрілу російськими найманцями житлового сектору Гранітного на вулиці Ісмаїлова, 10, який був здійснений напередодні 14 травня. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

Відзначається, що “зазначені порушення з боку кремлівських поплічників, незадовго до чергового засідання Тристоронньої контактної групи, скеровані на зростання напруження вздовж усієї лінії розмежування і наражають на небезпеку місцеве населення. А перешкоджання роботі патрулів СММ ОБСЄ на території ОРДЛО свідчать про підготовку та здійснення провокацій, спрямованих на дискредитацію Збройних Сил України, що в подальшому унеможливлюють верифікацію сфабрикованих окупантами фейків”.

Українська сторона СЦКК про всі зафіксовані порушення Мінських домовленостей збройними формуваннями РФ оперативно поінформувала СММ ОБСЄ.

Війна на Донбасі Донбас ДСНС Розмінування Україна Цивільні громадяни