fbpx
ДСНС звітує про розмінування на Донбасі

ДСНС звітує про розмінування на Донбасі

Війна на Донбасі Донбас ДСНС Розмінування Україна Цивільні громадяни

В районі ООС піротехнічні розрахунки ДСНС України обстежили майже 70 гектарів території.

Про це повідомляє пресслужба ООС.

“Протягом цього тижня піротехнічні розрахунки підрозділів ДСНС України, що задіяні в ООС, 47 разів залучалися до виконання робіт з очищення місцевості, об’єктів життєзабезпечення та інфраструктури від вибухонебезпечних предметів. Також вони супроводжували аварійні бригади комунальних підприємств під час проведення ремонтних та профілактичних робіт на об’єктах електро та водопостачання” – йдеться у звіті.

Зазначається, що фахівці  ДСНС України обстежили 66,83 га території, вилучили та знешкодили 125 вибухонебезпечних предметів.

Крім того, у пунктах надання допомоги населенню, розташованих на території контрольних пунктів в’їзду-виїзду, рятувальники надали домедичну та психологічну допомогу 76 особам. Всього за час проведення ООС таку допомогу надано 81 649 особам.

Також, силами ДСНС України продовжуються відновлювальні роботи пошкоджених обстрілами житлових будинків. Протягом цього тижня за 16 адресами було завершено такі роботи. А з початку року – на 190 об’єктах. Варто зауважити, що з початку ООС рятувальниками було відновлено 1747 об’єктів, а з початку проведення робіт – відновлено 2249 будівель.

Наприкінці березня, В ООС звітували про залучення піротехнічних розрахунків, що залучались 79 разів до обстеження понад 38 га території. За результатами їх роботи, тоді було вилучено і знешкоджено 1142 вибухонебезпечних предметів. У пунктах надання допомоги населенню, було надано медичну та психологічну допомогу 342 особам.

Слід підкреслити, що з початку проведення ООС піротехнічні підрозділи залучалися 11 302 разів для обстеження 9611,655 га території та 23,37 га акваторії. Було вилучено та знешкоджено 71 855 вибухонебезпечних предметів.

У квітні, в районі ООС підрозділи ДСНС України залучаються до відновлення цивільної інфраструктури.

На Донеччині, особовий склад ДСНС України, який залучений до Операції об’єднаних сил, продовжує проводити відновлювальні роботи будівель, які зазнали руйнувань внаслідок ворожих обстрілів.

Зокрема, проводилися за 41 адресою на яких рятувальники латають та по-новому покривають дахи будівель, відновлюють скло у вікнах, реконструюють простінки. Представники ДСНС України працюють по відновленню цивільних будинків у населених пунктах Сартанської, Очеретинської, Авдіївської та Мар’їнської військово-цивільних адміністрацій, а також у Бахмутському районі. Слід відзначити, що переважна більшість власників пошкоджених домівок не в змозі власними силами провести ремонтні роботи та закупити необхідні будівельні матеріали.

Всього до відновлювальних робіт залучено 150 чоловік особового складу, з яких 30 – це рятувальники Донеччини, а 120 – рятувальники Миколаївщини, Рівненщини, Харківщини, Львівщини, Херсонщини та Черкащини.

Війна на Донбасі Донбас ДСНС Розмінування Україна Цивільні громадяни