fbpx
ДССТ завершує зведення бригадного табору у Черкаському

ДССТ завершує зведення бригадного табору у Черкаському

239 загальновійськовий полігон (Черкаське) Будівництво Дніпропетровщина ДССТ Україна

ДССТ (Державна спеціальна служба транспорту) завершує зведення бригадного табору у Черкаському, що на Дніпропетровщині.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Напередодні Міністр оборони України Андрій Таран відвідав будівництво де йому було продемонстровано вже готові будівлі комплексу на решті об’єктів проводяться оздоблювальні роботи та відбувається загальне облаштування території.

Комплекс для проживання особового складу бригад, які відновлюватимуть боєздатність та проходитимуть бойове злагодження на 239 загальновійськовому полігоні, включає у себе п’ять казарм для проживання особового складу, штаб-казарму, фізкультурно-оздоровчий комплекс та їдальню.

У містечку можуть розміститися до двох із половиною тисяч військовослужбовців. Проєктом передбачено окремі приміщення для розміщення жінок-військовослужбовців.

Попередній будівельник розпочав роботи у вересні 2017-го року та очікувалось, що до кінця 2018-го року зведення цього стаціонарного табору буде завершено. Проте через зловживання забудовником Міністерство оборони розірвало договір з компанією та нещодавно передало виконання угоди Державній спеціальній службі транспорту.

15 травня 2019 року зведення бригадного бригадного табору у Черкаському було передано ДССТ.

Державна спеціальна служба транспорту входить до складу Міністерства оборони України з грудня 2017 року, до цього була підпорядкована Міністерству інфраструктури України.

ДССТ була створена 1 листопада 2004 року, на базі частин залізничних військ Збройних Сил України та відтоді була підпорядкована Міністерству інфраструктури України. Чисельність її особового складу – 5 тис осіб.

До завдань ДССТ відносяться:

  • технічне прикриття, відбудова, встановлення загороджень на об’єктах національної транспортної системи України з метою забезпечення діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України;
  • будівництво та ремонт у мирний час і в умовах воєнного стану нових та підвищення строку експлуатації і пропускної спроможності діючих об’єктів національної транспортної системи;
  • відбудова транспортних комунікацій, порушених унаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, аварій і катастроф;
  • охорона об’єктів національної транспортної системи України в мирний час і в особливий період;
  • виконання інших завдань, пов’язаних із участю в обороні держави та забезпеченням ефективного функціонування національної транспортної системи України.

239 загальновійськовий полігон (Черкаське) Будівництво Дніпропетровщина ДССТ Україна