fbpx
Два кутера Берегової охорони США прибуло у пункт базуванні в Бахрейні

Два кутера Берегової охорони США прибуло у пункт базуванні в Бахрейні

Берегова охорона США Патрульні катери Світ Флот

25 травня до Бахрейну прибули два американських швидкісних патрульних катера класу Sentinel.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Naval Today.

Кутери Сharles Moulthrope (WPC 1141) та Robert Goldman (WPC 1142) Берегової охорони США прибули до свого нового місця служби, а саме до складу загону Берегової охорони США, що розміщений у Бахрейні. Ці судна стали першими двома новими катерами класу Sentinel, що будуть спрямовані до цього регіону.

Зазначені кораблі були введені в експлуатацію у січні і березні відповідно. Вони прийшли для заміни двох патрульних катерів WPB 1309 Aquidneck і WPB 1333 Adak типу Island, що будуть виведені з бойового складу в липні цього року.

Всього до формування Берегової охорони США, що розміщене у Бахрейні, будуть спрямовані шість нових катерів класу Sentinel.

У січні, відбулася церемонії введення до складу флоту швидкісного патрульного катера FRC (Fast Response Cutter) класу Sentinel – (WPC 1 141) Charles Moulthrope.

Швидкісний патрульний катер FRC (Fast Response Cutter) класу «Sentinel» – (WPC 1 141) «Charles Moulthrope». Січень 2021. Фото: Берегова охорона США

Про це повідомило Командування Берегової охорони США. Він став першим катером класу Sentinel, призначеним для Патрульних сил Південно-Західної Азії (PATFORSWA).

Катер класу Sentinel розроблений на базі проєкту «Damen Stan patrol vessel 4708» нідерландської суднобудівної компанії Damen Shipyards, та призначені для заміни застарілих катерів класу Island.

Довжина катера складає 46,9 м, водотоннажність – близько 200 т, швидкість – 28 вузлів, дальність плавання – до 2500 морських миль, автономність – 5 діб, екіпаж – 20 осіб та 4 офіцера.

Швидкісний патрульний катер FRC (Fast Response Cutter) класу «Sentinel» – (WPC 1 141) «Charles Moulthrope». Фото з відкритих джерел

Озброєння: 1 дистанційний керований модуль калібром 25 мм та 4 великокаліберні кулемети калібром 12.7 мм.

Катери призначені для протидії незаконній міграції та контрабанді, контролю рибальства, проведення пошуково-рятувальних операцій, забезпечення безпеки портів і водних шляхів сполучення.

Вони поступово замінюють на службі побудовані та введені до складу Берегової охорони США у 1985-1992 роках катери класу Island.

Берегова охорона США Патрульні катери Світ Флот