fbpx
Дві компанії об’єднають зусилля для виробництва РСЗВ для ФРН

Дві компанії об’єднають зусилля для виробництва РСЗВ для ФРН

Lockheed Martin Rheinmetall Артилерія Європа Німеччина ОПК РСЗВ Світ США

Концерн Rheinmetall та корпорація Lockheed Martin об’єднують свої зусилля для виробництва у Німеччині артилерійських реактивних систем.

Компанії підписали меморандум про співпрацю.

Про це повідомила пресслужба Rheinmetall.

Меморандум про взаєморозуміння передбачає співпрацю над спеціальними рішеннями, які забезпечать Німеччину унікальною реактивною артилерійською системою, яка включатиме сучасні та вже перевірені в бойових діях компоненти, вироблені в Німеччині.

“Для нас підписаний сьогодні лист про наміри став угодою стратегічного значення. Поєднання перевірених можливостей Lockheed Martin і великого ноу-хау з досвідом Rheinmetall у виготовленні та виробництві відкриває унікальні можливості для обох сторін”, – заявляє Армін Паппергер, виконавчий директор Rheinmetall AG.

Заявлено, що для Німеччини та концерну Rheinmetall угода дає шанс забезпечити ключові технології та значну частку в ланцюжку доданої вартості для Німеччини. У рамках цієї співпраці обидві оборонні компанії вивчатимуть потенційні спільні можливості в таких сферах, як дослідження та розробки, виробництво та інші види діяльності.

Віце-президент із тактичних ракет Lockheed Martin Пола Хартлі сказала, що американська компанія з нетерпінням чекає на співпрацю та оптимізацію об’єднаних ресурсів, щоб задовольнити нагальну потребу у зброї.

“Це ще один крок у нашому партнерстві з Rheinmetall, який приносить у Німеччину рішення безпеки 21-го століття”, – наголосила вона.

Зазначимо, що Lockheed Martin – виробник високомобільних артилерійських ракетних систем M142 HIMARS, які добре себе зарекомендували при ураженні російських окупаційних військ на території України. ЗСУ отримали ці пускові установки та високоточні реактивні боєприпаси до них від США.

Робота над установкою М142 HIMARS в Redstone Arsenal. Фото: Міноборони США

У січні 2023 року генеральний директор компанії Rheinmetall Армін Паппергер заявив, що компанія веде перемовини з Lockheed Martin щодо організації виробництва систем HIMARS в Німеччині.

“У нас є технологія для виробництва боєголовок, а також ракетних двигунів, і у нас є вантажівки для встановлення пускових установок”, – сказав він.

Гендиректор концерну також зауважив, що угода з Lockheed Martin може забезпечити інвестиції у кілька сотень мільйонів євро, основну частину з яких профінансує Rheinmetall.

Lockheed Martin Rheinmetall Артилерія Європа Німеччина ОПК РСЗВ Світ США