fbpx
Екіпаж катера «Балаклава» врятував рибалок у Чорному морі

Екіпаж катера «Балаклава» врятував рибалок у Чорному морі

ДПСУ МВС Морська охорона Україна Флот Чорне море

Екіпаж катера Морської охорони «Балаклава» врятував рибалок, яких відносило у відкрите море на знеструмленому судні у Чорному морі.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Наразі буксирує знеструмлене судно до порту Очаків.

Сьогодні о 2:40 екіпаж фелюги подав сигнал SOS, на що негайно зреагував пост технічного спостереження «Чорноморськ» Одеського прикордонного загону.

Відкритими каналами міжнародної морської безпеки від екіпажу цивільного судна, що прямувало в напрямку Грузії, надійшла інформація про фелюгу, яка сигнальними ракетами передає сигнал лиха, – інформують у пресслужбів.

Катер Морської охорони Держприкордонслужби «Балаклава» негайно висунувся у вказаний район.

Майже у 25 морських милях на південь від Тендрівської коси моряки-прикордонники виявили знеструмлене рибальське судно, що втратило керування.

Капітан пояснив, що рибалки встановленим порядком оформили вихід на промисел з Очакова, однак за деякий час сталась технічна несправність і знеструмлене судно втратило керування. Вітром їх почало відносити у відкрите море. Екіпаж подав сигнал лиха.


Порятунок сейнера «Арагон»: з’явились архівні кадри операції


Патрульний катер «Балаклава» (BG200) відноситься до проєкту 58130 шифр «Орлан», що розроблений в Україні для заміни катерів проєкту 1400М шифр «Гриф».


Берегова охорона Росії захопила українських рибалок у Чорному морі


У складі Морської охорони «Балаклава» єдиний представник цього проєкту через захоплення Росією феодосійського заводу «Море», де до окупації Криму будувались катери проєкту 58130.

ДПСУ МВС Морська охорона Україна Флот Чорне море