fbpx
Еквадор отримав шість гелікоптерів Airbus H145M

Еквадор отримав шість гелікоптерів Airbus H145M

Airbus Airbus H145M Авіація Гелікоптери Еквадор Закупівлі Світ

Airbus завершує поставку вертольотів H145M для ПС Еквадору.

Про це повідомляє журнал Scramble.

Стало відомо, що останні три із шести H145M були передані Повітряним силам країни 20 квітня 2021 року, таким чином завершуючи поставку запланованих гелікоптерів .

Зазначається, що майбутні екіпажі нових повітряних машин, пройшли навчання в Баварії на базі Airbus. Закуплені вертольоти увійдуть до складу 22-го бойового авіакрила, розміщеного в Гуаякілі.

Компанія Airbus Helicopters 27 жовтня, минулого року, здійснила поставку перших двох з шести замовлених машин. Церемонія відбулася на підприємстві Airbus Helicopters в Донауверт (на півдні Німеччини).

Еквадор є першим військовим замовником даної машини в Південній Америці.

Контракт на шість гелікоптерів H145M був укладений 27 листопада 2019 року. Повітряні сили Еквадору, раніше використовували вертольоти HAL Dhruv індійського виробництва, але всі вони були зняті з експлуатації в 2015 році. В середині 2019 року Еквадор розпочав пошук нового вертольота, який мав замінити Dhruvs.

H-145M – легкий дводвигунний багатоцільовий гелікоптер.

Короткі технічні характеристики гелікоптерів:

Вага без навантажень: 1931 кг
Вага максимальна: 3700 кг
Корисне навантаження: до 10 пасажирів
Тип двигуна: Turbomeca Arriel 2E
Кількість двигунів: 2
Потужність: 575 кВт
Максимальна швидкість: 265 км/г
Практична дальність: 638 км
Екіпаж: 1-2 осіб

Шість вертольотів H-145 призначені для виконання завдань, пов’язаних з національною безпекою, включаючи контроль кордонів, боротьбу з незаконним обігом наркотиків, проведення рятувальних операцій на великих висотах у гірській місцевості, медичної евакуації, надання цілодобової допомоги в разі стихійних лих.

Широкий спектр виконуваних завдань забезпечується завдяки різного устаткування, включаючи вантажний гак, рятувальну лебідку, носилки, прожектор, електронно-оптичну камеру. Вертоліт може бути швидко перетворений з рятувальної версії в транспортну, що дозволить підвищити можливості ПС реагувати на надзвичайні ситуації.

Airbus Airbus H145M Авіація Гелікоптери Еквадор Закупівлі Світ