fbpx
Еммануель Макрон повідомив про передачу Україні ЗРК Crotale

Еммануель Макрон повідомив про передачу Україні ЗРК Crotale

Війна з Росією Військова допомога ЗРК ЗРК Crotale ППО та ПРО Україна Франція

Президент Франції Еммануель Макрон повідомив про передачу Україні раніше анонсованих ЗРК Crotale.

Про це він сказав під час інтерв’ю французьким телеканалам TF1 і LCI, пише France 24.

Останніми днями Франція надіслала Україні більше зброї, ракетних установок, Crotale, обладнання понад те, що ми вже зробили“, — сказав Макрон

Також він анонсував збільшення військової допомоги Україні в 2023 році.

Ми також працюємо з міністром збройних сил, щоб мати можливість знову доставити корисну зброю та боєприпаси в першому кварталі 2023 року, щоб українці змогли захистити себе від бомбардувань“, — сказав президент Франції.

Макрон додав, що заплановані поставки включають САУ Caesar. Однак точної кількості озброєння, яке планують передати, він не назвав.

Зауважимо, що з українського боку немає інформації про передачу ЗРК Crotale в ЗСУ.

Нагадаємо, в інтерв’ю французьким телеканалам  TF1 і LCI президент Володимир Зеленський підкреслив, що Україна веде перемовини про постачання ЗРК Crotale та SAMP-T.

Зараз із Французькою Республікою, із моїм колегою Еммануелем Макроном, ми домовлялися про системи Crotale. Я дуже дякую. Я не знаю, як вони працюють, вони ще не почали працювати. У нас є такі приклади з американськими партнерами – NASAMS, з німецькими – IRIS-T. Ми боремося за системи, які залежать від рішення Італії та Франції – це SAMP-T. Ці системи також і інші зенітні установки допоможуть“, – сказав Зеленський.

ЗРК SAMP/T. Фото з відкритих джерел

Crotale

Бойові машини комплексу Crotale монтуються на броньованому колісному шасі P4R (4х4). Комплекс не може вести бойові дії в русі, але після зупинки йому потрібно менше 5 хв для приведення в боєготовий стан.

На пусковому шасі немає боєзапасу ракет R440, тому запасні ракети перевозяться на спеціальному автомобілі.

Ракета R440 постійно знаходиться у транспортно-пусковому контейнері. Її загальна вага становить 100 кг. Уламкова фугасна бойова частина спрямованої дії знаходиться у центральній частині корпусу ракети.

Ракета R440 до ЗРК “Crotale”

Уражаючий радіус розльоту уламків становить 8 м, а швидкість розльоту сягає 2.3 км/с. Заявлено, що дальність ураження цілей складає 500-10000 метрів, а висота ураження – до 5000 метрів.

Війна з Росією Військова допомога ЗРК ЗРК Crotale ППО та ПРО Україна Франція