fbpx
Есмінець США пройшов в Тайванській протоці

Есмінець США пройшов в Тайванській протоці

ВМФ США Есмінці Arleigh Burke Китай (КНР) Китайська Республіка (Тайвань) Флот

ВМФ США здійснив військову демонстрацію біля берегів Китаю.

Про це повідомило інформаційне агенство Reuters.

Есмінець американського флоту USS McCampbell (DDG-85) пройшов через Тайванську протоку, яка розділяє материковий Китай і острів Тайвань.

На цьому острові знаходиться невизнана Республіка Китай, яку США продовжують підтримувати, не зважаючи на протести Пекіну, який вважає Тайвань своєю 23-ю провінцією.

Тому такі походи розглядаються КНР як символ підтримки Республіки Китай Вашингтоном.

В 7 флоті США назвали прохід Тайванської протоки есмінцем USS McCampbell (DDG-85) рутинною операцією, яка здійснювалася відповідно до норм міжнародного права.

За словами речника 7 флоту США Ентоні Юнко подібними кроками Вашингтон показує свою відданість свободі і відкритості в Індійсько-Тихоокеанському регіоні.

В Міноборони КНР прохід USS McCampbell (DDG-85) Тайванською протокою піддали критиці. В китайському оборонному відомстві назвали такий крок США втручанням в внутрішні справи КНР. Американські дії трактуються Пекіном як підрив миру і безпеки в районі Тайваської протоки як заявив речник Міноборони КНР.

До цього в січні 2020 року інший есмінець ВМФ США здійснив прохід Тайванською протокою. За даними видання Defense News в 2019 році кораблі американського флоту 9 разів пройшли через протоку, яка роз’єднує КНР і Тайвань.

ВМФ США Есмінці Arleigh Burke Китай (КНР) Китайська Республіка (Тайвань) Флот