fbpx
Естонія готує своїх військових до ротації в Малі

Естонія готує своїх військових до ротації в Малі

Африка Балтія Естонія Європа Малі Світ

Черговий підрозділ естонських Збройних сил готується до відправки в африканську країну Малі.

Про це повідомляє Мілітарний.

Минулого тижня піхотний взвод Сил оборони Естонії під іменуванням BKN-11 Estpla завершив попередню підготовку до відправки для участі у закордонній операції в Малі, повідомляє телекомпанія ERR.

Частина тренувань естонського підрозділу проводилася у співпраці з французькими військовими з бойової групи НАТО, вони тривали більше двох місяців та проходили в гарнізоні Тапа.

Бійці отримали уявлення про завдання, які вони повинні виконувати в зоні проведення операції. Ми відточували навички протягом двох місяців, з підсумковою вправою підрозділ справився добре”, – пояснив командир взводу BKN-11 Estpla молодший лейтенант Міхкель Тамм.

На заключному етапі підготовки пройшли навчання Sleipnir-11 на яких розігрувалися найімовірніші сценарії з тих, які доведеться виконувати підрозділу.

Відпрацьовувалося виконання основних завдань з охорони бази, патрулювання та дій у складі сил швидкого реагування.

На даний час у Малі знаходиться піхотний взвод BKN-10 Estpla, розгорнутий у зоні проведення операції у серпні цього року.

Бійці BKN-11 Estpla змінять своїх колег у грудні.

Естонські військові у Малі

Естонський контингент в Африці знаходиться на узбережжі річки Нігер на базі в місті Гао, в основному він діє в умовах міської забудови. Несе вартову службу та проводить спільні патрулі з французькими військовослужбовцями.

В Малі, Чаді, Буркіна-Фасо, Мавританії та Нігері, проводиться організована збройними силами Франції у 2014 році операція «Бархан». Вона націлена на протидію ісламістським терористичним угрупованням та нелегальній міграції з Африки до Європи.

Своєю участю у місії Естонія підтверджує свою готовність вносити посильний вклад у забезпечення європейської безпеки.

Африка Балтія Естонія Європа Малі Світ