fbpx
Естонія передала Україні патрони до пістолета ПМ

Естонія передала Україні патрони до пістолета ПМ

Балтія Естонія Європа Піхотне озброєння Співпраця Україна

Сили оборони Естонії передають Україні патрони до пістолета Макарова.

Про це йдеться у повідомленні видання Естонії ERR.

Точна кількість переданих патронів Україною та Естонією не розголошується.

Зазначається, що Сили оборони Естонії вже відломились від використання цих боєприпасів.

Естонська армія вже не використовує пістолети Макарова, які були розроблені в радянський час, тому що пістолети не відповідають стандартному калібру стрілецької зброї країн НАТО.

Естонія передала Україні патрони до пістолета ПМ. Військовий України з пістолетом. Фото з відкритих джерел

Україна вже отримала від Естонії 2,4 тисячі пістолетів ПМ для підтримки нашої держави як свого союзника.

Міністерство оборони Естонії відправило цю партію зброї в Україну сьогодні 7 липня 2020 року. Тоді транспортні витрати у розмірі майже 7 тисяч євро взяла на себе Естонія.

Для довідки: 9-мм пістолет Макарова – радянський самозарядний пістолет, прийнятий на озброєння Збройних сил та правоохоронних структур СРСР у 1951 році. Пістолет складається з 32 деталей і таких основних частин: рамка зі стволом і спусковою скобою; затвор з ударником, викидачем і запобіжником; зворотна пружина; ударно-спусковий механізм; руків’я з гвинтом; затримка затвору; магазин.

Дія ПМ заснована на віддачі з вільним затвором. Замикання ствола відбувається за рахунок маси затвора і пружності зворотної пружини, вдягнутої на ствол. Ударно-спусковий механізм подвійної дії з відкритим курком. У ПМ застосований вільний ударник, який не має пружини, що утримує його в задньому положенні.

Пістолет Макарова (ПМ)

Нагадаємо, у 2019 році уряд Литовської Республіки ухвалив постанову, згідно з якою Литва передасть Міністерству оборони України безкоштовно боєприпаси.

Загальна вартість переданих боєприпасів від Литви становить 255 тисяч євро.

Боєприпаси, які передає Литва, більше не використовуються Збройними Силами країни та не плануються використовувати в майбутньому для стрілецької зброї радянського виробництва: автоматичних гармат, кулеметів.

Балтія Естонія Європа Піхотне озброєння Співпраця Україна