fbpx
Естонія планує вдвічі збільшити контингент у Малі

Естонія планує вдвічі збільшити контингент у Малі

Африка Балтія Естонія Малі Світ

Уряд Естонії погодив пропозицію Міністерства оборони вдвічі збільшити чисельність естонських військових в операції “Бархан” у Малі.

Про це повідомляє ERR

Зокрема до місії мають долучитися бійці Сил спеціальних операцій Естонії.

Зараз контингент естонської армії у Малі складає 50 осіб, Міністерство оборони має намір збільшити цю кількість майже вдвічі – до 95 військових за рахунок долучення в місію інженерних та медичних підрозділів, а також ССО.

Спецпризначенці займуться здебільшого підготовкою військовослужбовців Малі.

Піхотний підрозділ Estpla-32 Сил оборони Естонії прибув до Малі

З серпня минулого року Естонія в рамках операції відправила механізований піхотний підрозділ, підрозділ підтримки та штабних офіцерів. В їх завдання входить охорона військової бази, патрулювання її околиць та швидке реагування у кризових ситуаціях.

У Малі естонські військові виконують завдання разом з французькими та малійськими військовими в рамках операції “Бархан”. До завдань цієї операції відносять боротьбу з тероризмом та незаконній торгівлі.

22 липня 2019-го року на військову базу Гоа у Малі здійснив атаку терорист смертник, в наслідок чого поранення отримали шестеро естонських бійців з загону Estpla-30.

Операція “Бархан” проводиться в африканському регіоні Сахель з метою стабілізації ситуації до рівня в якому місцева влада зможе самостійно забезпечувати безпеку.

Розпочалась операція у квітні 2013-го року для підтримки політичного процесу, підтримання стабільності, боротьби з ісламістами та захисту цивільного населення в Малі, Мавританії, Буркіна-Фасо, Чаду та Нігерії.

Африка Балтія Естонія Малі Світ